Kategorije Premium sadržaj

Al Jazeera gora od HTV-a: U mirni prosvjed u Mostaru umontirali snimke huligana

Širi dalje

Snimke navijača s bengalkama objavljene su sinoć u prilogu televizije Al Jazeera u izvješaju prosvjednoj šetnji u Mostaru kojom se pokazalo nezadovoljstvo zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH.



Prilog koji govori o mirnoj šetnji od kampusa mostarskog Sveučilišta do ureda hrvatskog člana Predsjedništva, ”upotpunjen” je snimkama paljenja bengalki i navijanja iako takvih prizora u četvrtak navečer nije bilo, piše Bljesak info

Što je najgore, nije uopće riječ o Mostaru.

Radi se o snimkama iz Crne Gore, jer je vidljiva zastava te zemlje, a i odore i oprema policije nemaju veze s onima koje nose specijalci u Mostaru, kojih, također, sinoć nije bilo na ulicama.

Novinar Al Jazeerae Ivan Pavković,

koji je izvještavao iz Mostara, objavio je kako se potkrala greška u kojoj su pušteni kadrovi navijača iz Podgorice, koji su istovremeno ulazili u televizijski sustav.

Evo kako je izvjestila ALJeezera:

”Nažalost, vremena su takva da se u svemu traže i vide ‘podvale’. Al Jazeera ima stroge televizijske standarde kad je u pitanju informacija i slika. Uostalom, ja javljanje započinjem sa ‘Izrazito miran i tih skup…’.

Kako smo se javljali s terena tek sam, nakon niza poruka i upita, vidio da je pušten pogrešan video. U jednim vijestima. Greška je u ostalim ispravljena a upućena je u programu i javna isprika”. navodi Pavković.

Evo kako je bilo na prosvjedu:

Gaf se dogodio i Hrvatskoj radio-televiziji koja je u javljanju iz Mostara BiH ”proglasila ” republikom, a društvene mreže već su danima pune kritika na račun te televizije zbog izvještavanja o izborima u Bosni i Hercegovini.

Prilozi HRT-ove Elizabete Gojan bili bi i za žaljenje i ismijavanje, kad ne bi zali da se iz Jablanice javila s mjesta na kojem je bi logor za pripadnika HVO-a i civile , u kojima im je nasilno vađena krv, a prilog je počela pjevajući o Titu.

Osim grotske u s Elizabetom Gojan novinari HRT-a pokazali su zavidno neznanje o izbornom sustavu i političkom uređenju Bosne i Hercegovine.

M. Marković/Foto:screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vučemilović: “Oni su dva puta doveli HDZ na vlast pa ih nitko nije zvao žetonima”

Sve su jasniji obrisi nove parlamentarne većine. Detalji se još ne znaju. Tko će je…

22 minute prije

Vrkljan pisao Grbinu: Raskrinkao sam tvoju podavlu “desnim strankama”

Nakon što ga je prozvao na press konferenciji Milan Vrkljan bivši saborski zastupnik, uputio je…

1 sat prije

Alen Vitasović ogorčen na Hajduk: “Hvala Ti ča mi svako lito s*ebeš”

Nakon poraza od Varaždina  na Poljud, Alen Vitasović poslao je vrlo ljutitu poruku splitskom nogometnom…

10 sati prije