Kategorije Premium sadržaj

Ante Prkačin: Ustaše su bili domoljubi, a partizani izdajice

Širi dalje

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin, gostujući na  N1 rekao je da je protiv inicijative Koordinacije židovskih općina o zabrani ustaških simnola, negiranja koncentracijskih logora smrti i veličanja ustaških zločinaca.



On smatra da je potrebna rasprava o reviziji dosadašnje povijesti Drugog svjetskog rata.

Prkačin smatra da su Hrvati u tom ratu imali dvije vojske, da su i ustaše i partizani bili hrabri borci, da su i jedni i drugi činili zločine, ali da su “ustaše bili domoljubi, a partizani izdajice koji su se borili protiv hrvatske države.”

Govorći o toj temi za prošlogodišnju proslavu “Oluje”, a vezano za činjenicu da HOS-ovci nisu bili dio protokola Prkčin je kazao da ga to iritiralo što su ostali “iza žice”

“Njihov dolazak nije bio provokacija, to je bilo iz bijesa i prkosa. Nisu ti ljudi to u amblem stavili slučajno. Nije slučajno da su amblem i HOS jedina vojska u Republici Hrvatskoj nastali na temelju ustaške vojske”, kazao je tada Prkačin i dodao:

“Veličanje ustaške vojske bilo bi sada štetno i suludo. I ustaški pokret i pokret Draže Mihailovića imaju pravo u današnjoj Hrvatskoj na pošteno suđenje”, kazao je prošle  godine Prkačin.

D.M. /Foto: N1


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ante prkačin

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

1 sat prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

2 sata prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

4 sata prije