Kategorije Premium sadržaj

ANTUN IVANKOVIĆ: Sramotan je prijedlog SDSS-a da se pregovara o ćirilici na Ovčari

Širi dalje

Antun Ivanković, predsjednik Udruge dr. Ante Starčević iz Tovarnika, koja istražuje ratne zločine u hrvatskom Podunavlju, reagirao je na izjavu prvog čovjeka SDSS-a Vukovara Srđana Milakovića o ćirilici u tom gradu za koju kaže da njime “soli vukovarske ratne rane”.



– Milaković nije zadovoljan odlukom Ustavnog suda te je najavio kako će SDSS zastupati što širu upotrebu odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. To prema njegovu tumačenju podrazumijeva dvojezične ploče na svim javnim institucijama, na ulazu u grad, ploče s imenima ulica i trgova kao i upotrebu dvojezičnosti u svim institucijama. Napominje da je SDSS spreman razgovarati tek o nekim mjesta u gradu poput Ovčare, koja ne bi trebala biti obuhvaćena prijedlogom.

Zar nije sramotna i besramna, ta “pomirljiva”  ideja da se pregovara  o ćirilici na Ovčari. Nastavak je to i razrada onog istoga krivotvorenja povijesti koje se gdjekad podržava i iz Zagreba, da su pozornosti vrijedne samo žrtve srpskoga divljaštva pokopane na Ovčari dok se istodobno pokušava zaboraviti kako je cijeli Vukovar bio jedna velika Ovčara.

U tome su gradu (za one koje su zaboravili) poubijane tisuće ljudi, među njima i stotine djece. Predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović ne daje izjave o ćirilici. Dosadilo mu, jer on ju je već uvodio i to u vrijeme kada su u Tovarniku ubijani Hrvati, i kada je u Vukovaru kao komandant saniteta tzv. JNA za Zapadni Srijem 20. studenog 1991. promatrao kako odvode ranjenike iz “ustaškog uporišta”. I tada je ćirilica uvedena po zakonu ili nekoj odredbi okupacijskih vlasti. Sve je i tada bilo prema nečijim zakonima, dakle legalno.

U trenutku dok Hrvatska država još uvijek traži 1628 svojih državljana, likvidiranih u srpskoj agresiji, dok ulicama ranjenoga i duhovno osjetljivog prostora grada Vukovara šeću silovatelji i zločinci koji su taj grad razarali na svaki način, uvođenje njihova pisma možda je najveća pljuska u lice koju je Hrvatska dobila od vremena završetka ratnih operacija – kaže Antun Ivanković.


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

5 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

55 minuta prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije