Kategorije Premium sadržaj

Anušić, Radić, Vulin… HDZ-ov tim za pobjede

Širi dalje

U prvom krugu izbora za gradonačelnika osijeka HDZ-ov Ivan Radić dobio je 38,69 posto glasova, a nezavisni kandidat Berislav Mlinarević, kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, osvojio je 19,63 posto  glasova.



HDZ-ov kandidat za župana Osječko-baranjske županije Ivan Anušić  pobijedio je u prvom krugu s osvojenih  61,83 posto glasova. Druga je Škorina sestra Vesna Vučemilović s podrškom od  18,69 posto.

Iako nas za dva tjedna očekuje drugi krug  teško očekivati da Mlinarević  može nadoknaditi i više nego dvostruku prednost koju Radić nosi u drugo poluvrijeme. U izjavi novinarima u HDZ-ovom Izbornom stožeru Radić je istaknuo kako su u stranci očekivali  da će biti relativni pobjednici, ali da ovakav dobar rezultat nisu očekivali.

Većina u Gradskom vijeću

– Drago mi je da su građani prepoznali projekte koje nudimo i hvala svima koji su izašli na izbore. Očekivali smo da ćemo biti relativni pobjednici, ali ne uz ovakav rezultat. Svejedno nam je tko će ići u drugi krug, pozivamo građane da iziđu u što većem broju, a tamo očekujem fer utakmicu, da sučelimo programe, vizije i timove.

Nadam se da će građani i u drugom krugu prepoznati da je ovo što nudimo potrebno Osijeku da ga se pokrene, a to je nova energija da Osijek bude slavonska metropola, što svi priželjkujemo, a za što će nam trebati i iskorak prema državnom proračunu te fondovima EU, što će nam uz uvjerljivu pobjedu župana Ivana Anušića i suradnju s Vladom premijera Andreja Plenkovića biti puno lakše – rekao je Radić, koji je tako na dobrom putu da postane prvi HDZ-ovac na čelu Osijeka od 1993., kad su održani prvi lokalni izbori u neovisnoj Hrvatskoj.

Mladi HDZ-ovac istaknuo je i važnost dobrog rezultata njihove liste za Gradsko vijeće, gdje im se smiješi većina.

– Važno je što već imamo gotovo većinu u Gradskom vijeću, jer Osijeku treba stabilnost, a ne podjele i inat – istaknuo je Radić.

Nezavisni kandidat Berislav Mlinarević kojeg podupiru Domovinski pokret i Most, izjavio je u svom Izbornom stožeru kako je zadovoljan rezultatima, a s obzirom da se do sada nije bavio politikom, smatra kako su rezultati i bolji od očekivanih.  Vjerujem da će građani Osijeka nakon ovih rezultata početi promišljati drugačije i da mogu povjerovati i njegovo životno iskustvo te program koji je realan.

“Povijesni trenutak za Osijek”

Na razini Osječko-baranjske županije uvjerljivo je već u prvom krugu pobijedio aktualni HDZ-ov župan i potpredsjednik stranke Ivan Anušić.

– Politika je jednostavan posao ako odete na izbore i kažete što ćete napraviti i da je to na korist građana županije. Tada se ne treba sekirati i tada dobijete 61, 62 posto glasova u prvom krugu. Ovo je kruna mog dosadašnjeg mandata. Već od sutra krećem s nastavkom  započetih projekata i pokretanjem novih – rekao je Anušić, dodavši i da za dva tjedna očekuje Radićevu pobjedu te da će to biti “povijesni trenutak za Osijek”.

– Moja suradnja s Gradom bila je dobra u prve dvije godine mandata, ali nakon što je gradonačelnik Vrkić obolio, to više nije bilo tako. Za dva tjedna kad se potvrdi mandat gradonačelnika Ivana Radića, sinergija Osijeka i Osječko-baranjske županije dovest će do toga da ćemo postati nositelj političkih, gospodarskih, društvenih, sportskih, znanstvenih kretanja istoka Hrvatske. Više se o nama neće govoriti kao o nekome tko je zaostao – rekao je Anušić.

Nezadovoljna nije bila ni DP-ova Vesna Vučemilović, koja je ostala daleko iz Anušića, ali je iskazala “veliko zadovoljstvo što smo druga po snazi politička opcija u županiji i sada na ovim temeljima nastavljamo graditi svoju kuću”.

Hina/Foto: cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije