Kategorije Premium sadržaj

Banožić otkrio kad će se Vlada ‘oteliti’: “Milanović je mogao držati za rep ili nogu”

Širi dalje

Ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske admiral Robert Hranj poslali su u subotu čestitke u povodu 30. obljetnice ustrojavanja 2. gardijske brigade Gromovi i 2. mehanizirane bojne Gromovi, izvijestilo je Ministarstvo obrane.



“Dragi pripadnici 2. gardijske brigade legendarni Gromovi i pripadnici bojne Gromovi Hrvatske vojske, s posebnom zahvalnošću i ponosom čestitam vam 30. obljetnicu ustrojavanja brigade, vaš 30. rođendan. Domovinski rat temelj je hrvatske državnosti, a hrvatski branitelji su najzaslužniji za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske. Među najhrabrije naše branitelje ubrojili ste se upravo vi, Gromovi”, istaknuo je ministar obrane.

Ministar je nakon završetka svečanosti dao izjavu za medije, a novinare je zanimalo što je s nabavom aviona.

“Svakako postoji određen protokol koji se mora ispoštovati. Povjerenstvo ga je donijelo i mi ćemo na Vladi o tome odlučiti. Naravno da tu ima još raznih aktera, ponajprije zato što znamo da nisu svi avioni stopostotna proizvodnja zemalja iz kojih dolaze, morate te kontakte odvagati i o tome polemizirati”, kazao je ministar.

“Također nalazili smo se u vremenu koje je bilo povezano s navedenim potresom, ali i jedan lockdown koji je bio ne samo u Hrvatskoj već u cijeloj Europi. Vi, kada komunicirate sa zemljama koje su bile dio te ponude, možete uzeti u obzir da nije bilo susreta u onom trenutku kada ste vi to željeli. Sve to rezultiralo je time da je 12.12. međuresorna skupina završila podlogu koja će Vladi poslužiti kao osnova za donošenje odluke. Ja bih rekao da imamo superiorno vrijeme pred sobom, u kojem će odluka biti donesena”, kazao je.

Na pitanje kada bi to moglo biti, Banožić je rekao: “Očekujem da će se to dogoditi ovog mjeseca.” Komentirao je i Milanovićevu rečenicu u vezi s nabavom aviona i rečenicu ‘kada će se Vlada oteliti po pitanju kupnje borbenih zrakoplova’:

“Mislim da je to nepristojan odgovor – oteliti. Predsjednik je bio pozvan da sudjeluje u tijelu koje je kreiralo podlogu na temelju koje se odnosi odluka. Mogao je tako držati za rep, za nogu ili za nešto drugo i sudjelovati u ovom procesu”, kazao je Banožić.

“Nastojim ostati pristojan čovjek, časno je biti ministar obrane, ministar treba biti takav da izbjegava konflikte. Ne mogu shvatiti da svoje stavove želi prenijeti na hrvatsku vojsku. Naznačeno je tko upravlja vojskom. Nastojim biti pristojan, ali moramo biti svjesni da je vrijeme ispred nas zahtjevno”, dodao je.

Hina/ Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

22 minute prije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

1 sat prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

2 sata prije