Kategorije Premium sadržaj

Bauk tražio povlašteni parking, odbili su ga: “Prioritet su bolesna djeca”

Širi dalje

Arsen Bauk ovih je dana u fokusu javnosti zbog saborskih naknada koje godinama prima za stan i putovanja na rodni Brač, gdje i danas  ima prebivalište iako još od faksa živi u Zagrebu.



No pojavio se još jedan zanimljiv detalj o Bauku i povlasticama. Naime, Bauk je tražio povlašteni parking na javnim parkiralištima, ali je od Grada Zagreba dobio odbijenicu.

Zahtjev za povlaštenom  parking kartom stigao je voditelju podružnice Zagrebparkinga, koji je u sastavu Zagrebačkog holdinga, no odgovor je stigao iz Grada, i to tajništvu Hrvatskog sabora.

U njemu se navodi kako se zahtjev odbija jer je prema Odluci o organizaciji i načinu naplate parkiranja broj povlaštenih parkirnih karata koje se izdaju za posebne slučajeve mimo uobičajenih uvjeta ograničen te da zbog povećanog broja zahtjeva za izdavanjem povlaštenih karata zbog prijevoza, prilaza i parkiranja automobila zbog liječenja djece u bolnicama takva vrsta zahtjeva ima prioritet pred drugim zahtjevima.

Oglasio se Bauk

Bauk se javio na Fejsu kratkom objavom u kojoj zapravo priznaje da je tražio povlašteni parking, no žali da je Bandićeva praksa promijenjena i da je baš on prvi kojem je takav zahtjev odbijen.

“Gradonačelnik Tomašević promijenio je dotadašnju praksu bivšeg gradonačelnika, a sudeći po datumu ja sam slučajno bio prvi. Hrvatski sabor ili Grad Zagreb trebali bi objasniti dotadašnju praksu i koliko je sličnih zahtjeva odobreno i kome. Nakon prozivanja zbog naknade koju nisam dobio sad ide zbog karte koju nisam dobio”, napisao je Bauk.

Inače, u Odluci koja se navodi u odbijenici Bauku stoji da se u osobito opravdanim slučajevima povlaštena parkirališna karta može izdati na zahtjev humanitarne udruge, zdravstvene ustanove, fizičke osobe koja ima teško bolesnog člana obitelji i tijela javne vlasti.

Bauk od faksa živi u Zagrebu, još ima prebivalište na Braču i na račun toga prima naknade

Podsjetimo, oko Bauka se prašina u javnosti podignula nakon što je objavljeno da 30-ak godina, koliko je u Zagrebu otkad je u glavni grad došao studirati, nije odjavio prebivalište koje je na Braču, pa na račun toga prima naknade za putovanje i za stan u Zagrebu. Jutarnji je objavio da je Bauk u 15-ak dužnosničkih godina primio oko 5.5 milijuna kuna, no SDP-ovac tvrdi da je iznos manji.

Bauk istovremeno na štednji ima 2.250.000 kuna, dok mu supruga ima još gotovo pola milijuna kuna ušteđevine.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a otpada: “Pretjerao je u puno izjava…”

Postignut je dogovor HDZ-a i Domovinskog pokreta. Na sastanku u srijedu podijelili su resore, osigurali…

13 minuta prije

Plenković objavio koja tri ministarstva idu Domovinskom pokretu

Nakon što su Hrvatska demokratska zajednica i Domovinski pokret postigli sporazum o formiranju Vlade, medijima…

4 sata prije

Gubitnici bijesni pa sipaju salve uvreda na račun HDZ-a i DP-a. Najžešća je Narikača

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi…

4 sata prije