Kategorije Premium sadržaj

Braniteljske udruge: Ministar Tomo Medved je osoba godine

Širi dalje

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) u suradnji s drugim udrugama proizašlim iz Domovinskoga rata, proglasila je za Osobu godine 2021. potpredsjednika Vlade RH, ministra hrvatskih branitelja i hrvatskog generala Tomu Medveda.


Tomo Medved sudionik je hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata, ratni zapovjednik, a tri puta je ranjen u obrani Domovine, naveli su u priopćenju iz braniteljske udruge UHBDR91.

– Otkako je došao na čelo Ministarstva hrvatskih branitelja kontinuirano se bori za zaštitu i čast hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i boljitak hrvatskog naroda. Zahvaljujući njegovu angažmanu pokrenuto je niz novih uspješnih projekta, prije svega za stradalnike i obitelji ranjenih i poginulih branitelja Domovinskog rata do promjena u Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, što su također oni koji su bili prvi kad je trebalo umnogome pozdravili i podržali, dodaje se.

Dodaje se kako je naročito značajno Medvedovo zalaganje za pronalaskom nestalih hrvatskih branitelja i civila, kao i za pronalaskom i dostojanstvenim ukopu stradalih i nakon 1945. Potpredsjednik Vlade, ministar Medved angažiran je i oko zbrinjavanja stradalih u potresu na području Sisačko -moslavačke županije, ali i šire.

– Ovim priznanjem, hrvatski branitelji i stradalnici još jednom žele istaknuti ulogu i značaj Ministarstva, ali i zahvaliti ministru Medvedu, legendi Domovinskog rata na svemu što je učinio i čini za dobrobit Hrvatske”, naveo je Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91.

Hina/Foto:cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije