Kategorije Premium sadržaj

BRUNA ESIH: Želimo manje poreze, čuvanje kune, zaštitu granice i života

Širi dalje

Bruna Esih, čelnica stranke Neovisni za Hrvatsku koja izlazi u koaliciji s HSP-om i Generacijom obnove (GO), nositeljica je liste u 10. izbornoj jedinici.



– Nudimo program i nudimo poštenje. Manji porezi, štoviše, ukidanje poreza na dohodak, dramatičan obračun s rashodovnom stranom proračuna, energetska neovisnost, zaštita hrvatske kune i hrvatskih granica, zaštita života – samo su neke od smjernica naših programskih ciljeva. No, program imaju svi, ali možete li vjerovati ljudima koji su jedno govorili uoči izbora, a drugo nakon njih, –  pita se  Esih i nastavlja:

–  Na listama Desne lige ne postoje osobe  koje su u tom smislu iznevjerile birače. Birači koji žele kompromisna rješenja, dobit će isto što su kompromisi donijeli u posljednjih 20 godina.

Esih odbija nositi “titulu” ikone desnice.

– Nisam ja nikakva ikona desnice, nisam to nikada imala za cilj biti, a još manje mislim da hrvatskom narodu trebaju ikone i mesije. Ja sam hrvatski nacionalist, majka, žena koja želi dobro svojoj zemlji i svom narodu. Zbog toga i zbog nepristajanja na političku ovisnost prije sam postala persona non grata

za dio desnog biračkog tijela, nego što sam im ikona.

Znam da zvuči vrlo složeno, ali računam na glasove ljudi koji znaju prepoznati da je Desna liga opasnost za mnoge strukture koje zbog toga smanjuju našu vidljivost – kaže i objašnjava zašto se nisu pridružili Škorinu Domovinskom pokretu.

– Svaki put to pitanje na naš imidž djeluje jednako kao krv za morske pse. Na listama Domovinskog pokreta nalaze se neki dobri ljudi, nekoliko titoista i niz onih iz poslovnog svijeta koji je usko vezan s državom i politikom. Dobri pojedinci s izgledima za ući u Sabor tu su manjina i ne znam kakve bi se promjene u odnosu na današnje stanje tako mogle postići. Imali smo prilike čuti u sučeljavanjima da se u mnogim stvarima zauzelo stajalište istovjetno onom HDZ-a, od uvođenja eura, javne uprave do zakona o pobačaju. O energetskoj neovisnosti da i ne pričam, jer poslovni svijet koji uvelike čini tu listu upravo je onaj koji po tom pitanju Hrvatsku drži ovisnom – kazala je.

Što se tiče korone, Esih kaže kako je svima narušila kampanju. Najprije svima osim HDZ-a koji je diktirao naputke Stožeru, a zatim i samom HDZ-u koji je od virusa pisao Orwellov roman i od sebe napravio blaženika, da bi se dva tjedna uoči kampanje šefovi medicinske policije morali lomiti objašnjavajući kako se Plenković ne može zaraziti u bliskom fizičkom kontaktu ili kako to da čovjek sa smrtonosnim virusom s lakoćom igra profesionalni tenis.

– Nemojte da ispadnem licemjerna, dodat ću kako smo od nepoznatog virusa morali odabrati sredstvo obrane, ali sad kad znamo da je virus sličan gripi, zaštitimo starije i one slabijega zdravlja, te prestanimo uništavati svoje gospodarstvo jer ćemo umrijeti od gladi, a ne od viroze – tvrdi Bruna Esih.

Nitko ne govori o programima, sve se svelo na pitanja tipa: Jeste li za zabranu pobačaja? Hoćete li zabraniti pozdrav “Za dom spremni”. Na to Bruna Esih kaže:

– Ako se život štiti, onda se oduzimanje života zabranjuje. Tko pak zabrani pozdrav ZDS proći će jednako kao oni koji su na silu zabranjivali “Vilu Velebita” ili “Marjane, Marjane”; narod će ih pobijediti.

R. I. /Foto:

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi bruna esih

Najnovije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

40 minuta prije

Podignuta optužnica protiv bivšeg ministra Marija Banožića

Nakon šest mjeseci općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra obrane…

57 minuta prije

Zbog milijunske prevare s novcem za obnovu uhićene tri osobe u Zagrebu

Po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu uhićene su tri osobe zbog sumnje…

2 sata prije