Kategorije Premium sadržaj

BRUNA ESIH: Zvuči apsurdno, ali pobjeda Zorana Milanovića odgovarala bi HDZ-u

Širi dalje

–  Pravo gospodina Miroslava Škore da osnuje stranku, ali više od toga teško je komentirati u svjetlu dosadašnjih informacija. No, ne čudi me takva njegova odluk,a ako je konačna jer je, pretpostavljam, ohrabrena aktualnim rezultatima iz prvog kruga predsjedničkih izbora – kaže Esih.


– Međutim, svjedočimo kako svako malo na domaćoj političkoj sceni niče nova stranka u okviru istog ili sličnog biračkog tijela. Neke od njih, mora se reći, bez ikakva dugoročnog plana, programa i širine. To ujedno može i zabrinjavati. Stranka svakako ne može biti “one man show”. Političke bi stranke trebale nastati i opstati na osnovi terena i jasnog organizacijskog ustroja – komentira Esih.

Za eventualnu buduću suradnju s nekom novom strankom pod vodstvom Miroslava Škore ne vidi prepreka.

– Razgovori ne bi trebali biti sporni. Uostalom, nikada i nismo bili a priori protiv bilo koje suradnje. A ako stigne poziv, odazvat ćemo se svakom razgovoru – odgovara čelnica stranke Neovisni za Hrvatsku.

Na početku predsjedničkog mandata Kolinde Grabar-Kitarović Esih je bila u dobrim odnosima s Predsjednicom Bila je i njena izaslanica na Bleiburgu 2015. godine. Iako nije izravno odgovorila na pitanje ima li preporuku za članove i simpatizere NHR-a  kome dati glas u drugom krugu izbora za predsjednika RH,  njeno razmišljanje je vrlo zanimljivo.

– Koliko god paradoksalno zvučalo, a oni upućeniji i naši članovi to dobro znaju, upravo bi pobjeda Zorana Milanovića išla naruku HDZ-u. Štoviše, bila bi to kruna mnogih naizgled zbunjujućih procesa koji se odvijaju unazad godinu dana na domaćoj političkoj sceni – kazala je Bruna Esih.

R.I. /Foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi bruna esih

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

6 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

6 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

6 sati prije