Kategorije Premium sadržaj

BUAJNEC REAGIRAO: Laži o meni ne pišu njemački novinari, nego jugoslaven Danijel Majić, a HINA bez provjere prenosi

Širi dalje

S obzirom na to da me je više medija u zadnja dva dana kontaktiralo u svezi „vijesti“ njemačkog lista Frankfurter Rundschau kako je biskupija Mainz tobože radi mojih nastupa, zabranila  političke skupove u hrvatskim katoličkim misijama, a vijest je, potpuno neprovjereno prenijela HINA, dužan sam pojasniti nekoliko bitnih detalja i time demantirati cijelu izmišljotinu.



Prvo, nikada nisam nastupio niti javno govorio u nekoj od hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, naprosto zbog činjenice da su s obzirom na interes, njihove dvorane premale. Također, hrvatske katoličke misije ne organiziraju političke skupove.

Drugo, u Njemačkoj isključivo govorim kao novinar, a ne kao političar jer to nisam – i to na poziv naših zavičajnih klubova – u velikim dvoranama koje se zakupljuju na komercijalan način. Ponekad kao voditelj najavljujem i nastupe naših glazbenika, kao što je to bio zadnji slučaj s Miroslavom Škorom u Frankfurtu.

Treće, najoštrije osuđujem sve vrste totalitarističkih režima – bez obzira na predznak, a u konkretnom sam slučaju meta simpatizera jugoslavenskog-komunističkog režima kojih ima i u Njemačkoj.

VEZANI SADRŽAJ: 

Autor tekstova protiv mene nije nikakav Nijemac, već navodni Hrvat, a zapravo jugoslaven Danijel Majić. Dotični na društvenim mrežama veliča Balkan, balkansku glazbu, komunističkog diktatora Tita i propalu Jugoslaviju te njihove totalitarne simbole.

Kompliment mi je kada me takav napada pa premda širio i laži o meni! Novine u kojima objavljuje svoje pamflete i laži – Frankfurter Rundschau radikalno su lijeve orijentacije i po sadržaju kombinacija propalog Ferala i propadajućeg riječkog Novog lista.

I prije moje malenkosti iste novine i isti „novinar“ napadali su Marka Perkovića Thompsona, admirala Domazeta Lošu, Jakova Sedlara i mnoge druge Hrvate kada bi nastupili u Njemačkoj.

Naročito je smiješno napadati Sedlara da negira holokaust, jer je upravo on snimio veliki broj filmova promovirajući istinu o progonu Židova.

Autore pamfleta vjerojatno smeta što Jakov Sedlar javno razotkriva istinu o srpskim mitovima i laži o 700.000 ubijenih Srba u Jasenovcu. Napominjem: najoštrije osuđujem svaki antisemitizam i ne pada mi na pamet negirati holokaust, kao ni Jakovu Sedlaru.

Zaključno: U mojim govorima u Njemačkoj nema baš ničega spornog, a ovakve „vijesti“ rezultat su podmetanja tzv. novinara koji nisu Nijemci, nego izbjeglice iz bivše Jugoslavije.

Velimir Bujanec, urednik Bujice


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

2 sata prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

2 sata prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

3 sata prije