Kategorije Premium sadržaj

Denis Latin: Šta nam nije dosta Maje Sever i Hrvoja Zovka. Opet žele kaos

Širi dalje

Hrvatsko novinsko društvo organizira raspravu u tome kakva je Hrvatska televizija danas i kakva bi trebala biti. Razgovor o HRT-u će se održati u Novinarskom domu u utorak, 20. lipnja 2023.



“Javni medijski servis mora biti u službi javnosti, a ne politike. Mora informirati, educirati i zabaviti različite publike. Nestranački i neovisno. Jer dokazano je da neovisna javna radio televizija doprinosi suzbijanju ekstremizma, sprečavanju korupcije i jačanju pluralizma u društvu. Profesionalni javni medijski servis je temelj demokratskog društva.

A gdje je HRT danas? HRT se obvezao poštivati univerzalnost, neovisnost, izvrsnost, raznolikost, odgovornost i inovaciju, te raditi na osnaživanju slobodnog društva i demokracije.

Gdje je zapelo i što očekujemo od zakonodavca, poslodavca, ali i kreatora sadržaja na HRT-u razgovaramo s ljudima koji razumiju čemu služi javni medijski servis i znaju kakav treba biti.

Razgovor moderiraju Maja Sever, predsjednica SNH i  Hrvoje Zovko predsjednik HND, a gosti su: Mirko Galić, novinar i bivši glavni ravnatelj HRT-a (TBC), Tena Šimonović Einwalter, pučka pravobraniteljica, Helena Popović, redovita profesorica na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Hrvoje Hribar, redatelj i scenarist, Dario Špelić, novinar, urednik i član Nadzornog odbora HRT-a i Branko Mijić, novinar i bivši glavni urednik Novog lista.

Razgovor će biti otvoren i za sudionike iz publike, a zaključke rasprave uputit ćemo kao zahtjeve nadležnim institucijama”, stoji u najavi Hrvatskog novinarskog društva.

Na propćenje HND-a reagirao je HRT-ov novinar Denis Latin.

“Nije li više svima dozlogrdilo da Maja Sever i Hrvoje Zovko koriste kako bi HRT i HND instrumentalizirali u svoje svrhe. Više je nego jasno da ova skupina razmišlja samo o jednom: kako još jednom preuzeti javnu televiziju i ponoviti kaos kojeg su stvorili u vrijeme Gorana Radmana.

Kako Mirka Galića nije stid nakon što nas 2007. uvukao u kaos zbog podrške Željku Mitroviću, njegovoj PINK BiH i Ivici Todoriću da govori o tome jesmo li ili nismo zadovoljni javnom televizijom. Do kad će ovi pojedinci maltretirati cijelu naciju svojim neostvarenim željama i nerealnim ambicijama. Do kad?

Ima li tome kraja i je li vrijeme da se tome zauvijek stane na kraj. Jer oni nisu u stanju donijeti ništa dobra. Povijest je pokazala. Treba li nam još jedna repriza? Valjda je red da se i nas druge koji ne mislimo kao oni nešto javno pita. Ili je ovo ipak totalitarno društvo”, istaknuo je Denis Latin.

R.I. /Foto: Cropix


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Obnovljivi izvori daju 30 posto svjetske energije

Obnovljivi izvori energije energije sada čine više od 30 posto svjetske proizvodnje električne energije, navodi…

11 minuta prije

Hod za život u Osijeku: Tražimo promjenu zakona o pobačaju

Sudionici Hoda za život u subotu su u Osijeku poručili kako žele pravedan zakon koji će…

24 minute prije

Penava: Demografija nam je najvažnija, uskoro imena novih ministara

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava potvrdio je u petak kako ga "u sadašnjoj fazi" ne zanima da…

35 minuta prije