Kategorije Premium sadržaj

DORH odgovorio Plenkoviću: “Na vrijeme ćemo sve objaviti”

Širi dalje

Na izvanrednoj presici koju je sazvao nakon uhićenja ministra Darka Horvata premijer Andrej Plenković prozvao je DORH i USKOK zbog tajminga uhićenja te činjenice da javnost nisu upoznali stijekom događaja.



“Pozivam šeficu DORH-a, što je tako žurno da se uhiti ministar, tražim da to objasni. Vjerujem da će, ako imaju, pokazati čvrste dokaze. Meni djeluje nerazmjeran ovaj potez s obzirom na predmet koji se radi. Siguran sam da rade zakonito i nepristrano, pa neka o tome i obavijeste javnost”, rekao je.

“Očekujem da DORH, oni znaju o čemu se ovdje radi, da zbog interesa javnosti, pa i samog interesa vlade i svih nas, oni to trebaju objasniti. Ne puštati da to rade neki ljudi koji te informacije ne bi trebali znati”, kazao je Plenković.

DORH je na svojim stranicama objavio priopćenje o Plenkovićevim izjavama.

“Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, kao ni dosad, neće komentirati izjave predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Nadležno državno odvjetništvo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, poduzima svoje radnje, sukladno zakonima.

Slijedom navedenog, kada se za to ostvare zakonom propisni uvjeti, nadležno državno odvjetništvo će dati javnosti relevantne informacije”, objavljeno je.

R.I. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

14 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije