Kategorije Premium sadržaj

Dva Vučićeva ministra napala Milanovića: “Vučić nije zločinac, znam zašto ga proziva”

Širi dalje

Dva srbijanskka ministra Aleksandar Vulin, ministar policije i Nebojša Stefanović, ministar obrane, odgovorili su hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću  na izavu da “Hrvatska sutra može podignuti optužnicu protiv Vučića jer je 1995. divljao po Hrvatskoj”.



Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da napadi na predsjednika Srbije od hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića “ne dolaze zato što je Aleksandar Vučić zločinac, već zato što neće da ćuti o hrvatskim zločinima”.

“Ako u Srbiji ima zakona, onda će protiv Milanovića biti podignuta optužnica za širenje vjerske i nacionalne mržnje. Čovjek koji se hvali ustaškim porijeklom i pozdravlja progon Srba iz Hrvatske može da bude predsjednik Hrvatske, ali ne bi smeo da bude na slobodi“, rekao je Vulin u pisanoj izjavi koju je prenio MUP.

Vulin je, komentirajući navode Milanovića da će Hrvatska, ako bude loše volje, podići optužnicu protiv Vučića zato što je Srbija podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su granatirali kolonu Srba na Petrovačkoj cesti, naveo da „Hrvatska ima neokajane zločine koje je Aleksandar Vučić otkrio i odbio da prešuti“.

Stefanović: “Djeeca stradala na Petrovačkoj cesti imaju imena i prezimena”

Ministar obrane Nebojša Stefanović izjavio je povodom najave Milanovića da će ta zemlja „ako bude loše volje“ podići optužnicu protiv Vučića zato što je Srbija podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su granatirali kolonu Srba na Petrovačkoj cesti, da deca koja su „navodno stradala“ imaju imena i prezimena.

Stefanović je u pisanoj izjavi koju je proslijedilo Ministarstvo obrane naveo „da ma koliko Milanović divljao u svojim izjavama i napadao Srbiju, predsjednika Vučića i tužilaštvo u Beogradu, pravde za žrtve ovog nečovječnog zločina mora biti“.

„Navodno stradala neka deca, kako to besramni hrvatski predsjednik Zoran Milanović kaže, imaju svoje ime i prezime. Jovica Drča (6), Žarko (9) i Nevenka Rajić (11), Darko Vuković (13) – deca su ubijena na Petrovačkoj cesti. Nalazili su se u izbjegličkoj koloni koju su 1995. godine bezočno bombardirali hrvatski ‘junaci’, koji, također, imaju ime i prezime”, kazao je Stefanović.

Milanović: “On je to varalica i to opasna varalica”

Govoreći o optužnicama protiv hrvatskih pilota  predjednik Milanović jučer je kazao dar “Srbija nema pravo podizati takve optužnice”.

“Hrvatska će sutra optužiti njihovog aktualnog predsjednika, ako bude loše volje, zato što je divljao na teritoriju Hrvatske ’95. godine, a ne na Petrovačkoj cesti, kao u pjesmi Branka Ćopića, na kojoj su se navodno dogodila ta djela u kojima su navodno poginula neka djeca”, kazao je hrvatski predsjednik.

Dodao je da mu je žao zbog toga, ali da za to neće odgovarati hrvatski zapovjednici iz Domovinskog rata.

“Ja nikad ne idem na tu bijednu patetiku da spominjem hrvatsku djecu kao žrtve u ratu. Postoje djeca, ljudi, građani, postoje hrvatska djeca, ali ako čuješ nekoga da govori ‘srpska djeca’ u političkom diskursu, znaj da je to varalica i to opasna varalica”, poručio je Milanović.

D.M. /Foto: N1


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

25 minuta prije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

11 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

11 sati prije