Kategorije Premium sadržaj

Ekonomski institut Zagreb se ogradio od Stubbsovog govora mržnje

Širi dalje

Paul Stubbs, znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta, član ljevičarske platforme Zagreb je naš, danas je podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj.



Nakon što je objavljeno da je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, zbog zdrvstvenih problema završio u bolnici, profesor Stubbs mu je javno poručio: “Die you evil S of a B”  (Umri, zli kurvin sine).

Od njegovog komentara o Bozaniću ogradio se i Ekonomski institut, Zagreb koji je u svojem priopćenju napisao kako Stubbsov istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu.

“Ovim putem obavještavamo javnost da je znanstveni savjetnik Ekonomskog instituta Zagreb, dr.sc. Paul Stubbs, danas podnio ostavku na mjesto člana Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj. Dr. Stubbs je javno izrazio duboko žaljenje zbog komentara iznesenog na društvenoj mreži o kardinalu Josipu Bozaniću. Taj je komentar nespojiv s funkcijom i dužnostima člana Nacionalnog vijeća i stoga dr. Stubbs podnosi ostavku na članstvo u navedenom tijelu.”

“Ekonomski institut, Zagreb osuđuje svaki vid komunikacije koji se može okarakterizirati kao vrijeđanje i omalovažavanje drugih osoba i institucija, govor mržnje, poticanje na nasilje i diskriminaciju te se ovim putem ograđuje od istupa dr. Stubbsa. Ekonomski institut, Zagreb svaki takav istup smatra krajnje neprimjerenim i nedostojnim važne uloge akademske zajednice u društvu”, piše na Facebook stranici Ekonomskog instituta.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ i Petica. Moguće je da Penava izvisi slično kao Škoro. Postoji plan B

U postizbornim pregovorima oko formiranja većine pojavila se nova mogućnost da se za predsjednika Sabora…

2 minute prije

Bez hrvatskih sudaca na Euru, Slovenaca čak sedam, dvojica iz BiH

Sve nam je bliže Europsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj od 14. lipnja do…

32 minute prije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

1 sat prije