Kategorije Premium sadržaj

GLAVAŠEVIĆ O PENAVI: “Licemjer i to ne osobito bistar! Pokopao je sebe”

Širi dalje

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić rekao je u srijedu da je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava odlaskom iz HDZ-a nasanjkao tu stranku uoči izbora, a na društvenim mrežama pristižu i druge reakcije.



“Koje sanjkanje, a nigdje snijega?! Penava nasanjkao HDZ u dogovoru sa Škorom uoči izbora. Očito Penava merači ministarsku fotelju u potencijalnoj koaliciji HDZ-Škoro. Odlazi da bi se vratio”, ocijenio je Mrsić na Twitteru.

Nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević rekao je da je Penava pokopao sebe.

“Ivan Penava je danas, pokušavajući pokopati Plenkovića i HDZ, pokopao sebe tako što je potvrdio da je sudjelovao – dok se mogao okoristiti time – u etnomafijaškom, nacionalističkom parazitiranju na tragediji Vukovara. Licemjer, i to ne osobito bistar”, poručio je na Twitteru.

https://twitter.com/bglavasevic/status/1263035771918995456?ref_src=twsrc%5Etfw

Odlazak Penave i svih gradskih vijećnika komentirala je i bivša HDZ-ova premijerka Jadranka Kosor koja je ocijenila da nije bilo “nikad ovakvog udara za stranku”.

“Mene su izbacili, Penava otišao. Eto; sad ni počasna građanka Vukovara ni gradonačelnik Vukovara nisu članovi te stranke. A Stožer za obranu Vukovara tražio 2013. da mi se oduzme počasno građanstvo. Eh, što ti je život”, napisala je na Twitteru.

 

https://twitter.com/_Jadranka_Kosor/status/1263430616625840129?ref_src=twsrc%5Etfw

Penava je na današnjoj konferenciji za medije rekao da će se vrlo vjerojatno naći na listi s Domovinskim pokretom Miroslava Škore, a situaciju je komentirao i bivši Škorin glasnogovornik Mate Mijić.

“Svaki dan neki političar napusti svoju staru ljubav. Zbog ideala i nagomilanih problema, naravno. Kap je prelila čašu baš pred izbore. Život piše nevjerojatne priče”, napisao je.

https://twitter.com/mijicmate/status/1263039133062172672?ref_src=twsrc%5Etfw

HDZ napuštaju i nastavljaju djelovati neovisno predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vukovara, svi zamjenici predsjednika, predsjednik Gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a u Gradskom vijeću te svi predsjednici temeljnih organizacija.

“Ovo je prije svega za nas izuzetno težak i emotivan trenutak. Da napuštamo HDZ, to je svima jasno. To nam nije drago i mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege, odrabrati ovo prvo”, rekao je Penava.

R.I. /Hina/Foto:pxll)

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jurčević: ‘Vidim se kao ministra kulture, Hasanbegović nije u igri’

Pregovori za formiranje nove parlamentarne većine i nove vlade nastavljaju se u ponedjeljak, a još…

3 minute prije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

1 sat prije

HDZ nastavlja provocirati Milanovića: Vrhovni šarlatan bezočno laže!

HDZ nastavlja s provociranjem predsjednika RH Zorana Milanovića na Facebooku, na što on ne reagira…

2 sata prije