Kategorije Premium sadržaj

Grad se digao na noge! Svi pomažu curici koja prodaje krafne da izliječi oca

Širi dalje

Nakon  što je Nina Ninković iz Novog Sada oduševila regiju jer prodaje krafne kako bi skupila novac za liječenje bolesnog oca, na Twitteru  pojavio video u kojem se vidi ogroman red ljudi koji su došli kupiti krafne i pomoći djevojčici i  tati.



Kad je izašla na ulicu prodavati krafne kako bi pomogla bolesnom ocu da skupi novac za liječenje, djevojčica Nina Ninković nije mogla ni zamisliti da će u redu ispred njezinog štanda stajati deseci sugrađana spremnih da joj pomognu.

Njezine majka i baka su radile krafne, a ona ih je prodavala za simboličnih 100 dinara. Prvi dan prodala je samo sedam krfani, a kad se pročulo što radi regairali su Novosađani da im sada treba pomoć u pripremi krafni koje se prodaju brže nego što stignu da ih naprave njezina majka i baka.

“Ja sam prvo htjela prodavati krafne za džeparac. Ali sam se sjetila da bih mogla pomoći tati i da skupimo što prije novac za njegove lijekove. Tako sam počela prodavati zbog njega”, ispričala je djevojčica

Novosađani su se, pak, brzo organizirali i odlučili priskočiti joj u pomoć.

“Sinoć smo na društvene mreže postavili inicijativu da se jave svi koji bi se mogli pridružiti pravljenju krafni, sve u cilju što veće prodaje, a samim tim i bržeg prikupljanja novca za liječenje Nininog oca. Možemo reći da je odaziv zadovoljavajući, a ono čemu se nadamo je da se priključi što više volontera”, rekao je za Blic Stevan Babić iz novosadske organizacije “Kreni – promeni”.

Kako navodi Babić, ova priča ponovno je ujedinila sve Novosađane.

Ninin otac je 2016. godine izgubio vid uslijed ablacije retine. U ožujku se ponovno pojavila ablacija i dijagnosticirana je simpatička oftalmija i panuveitis te Zoran postaje životno ugrožen.

Nakon liječenja u Srbiji, Zoranu je potrebna pomoć kako bi mogao otići na liječenje u Moskvu. Novčana sredstva su potrebna za daljnju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lijekova, liječenje u zemlji i inozemstvu, kao i za putne troškove i smještaj.

 

Megy M. /Foto: Twitter


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Gvardiol opet strijelac za City, pogledajte novu majstoriju Vatrenog

Utakmica između Fulhama i Manchester Cityja još traje, a hrvatski je reprezentativac zabio gol za…

1 sat prije

Nizozemski pjevač izbačen s Eurosonga! Policija objavila za što ga sumnjiči

Nizozemski pjevač Joost Klein (26) i njegova pjesma "Europapa" diskvalificirani su s Eurosonga 2024., priopćila je Europska…

2 sata prije

Napeto u Crnoj Gori. Zbog Srebrenice traže Rezoluciju o Jasenovcu

Nezadovoljstvo prosrpskih snaga zbog stava da će Crna Gora na glasovanju u UN-u podržati Rezoluciju…

2 sata prije