Kategorije Premium sadržaj

HDZ objavio snimku: “Sve o tzv. prosvjedu seljaka stalo je u ovih par sekundi”

Širi dalje

U četvrtak su prosvjednici okupljeni oko Stožera za zaštitu hrvatskog sela blokirali ceste prema graničnom prijelazu Županja-Orašje nezadovoljni Vladinim mjerama za sprječavanje afričke svinjske kuga.



Blokada je nastavljena i u petak, a HDZ i  premijer Andrej Plenković ih prozivaju da su marionete dijela oporbenih stranaka. Plenković je danas otklonio mogućnost da posjeti prosvjednike i pregovara s njima:

“Ja sigurno neću ići na razgovor nekome tko ucjenjuje. Ovdje nema dileme. Pogledajte profile na društvenim mrežama ljudi koji su čelne osobe na prosvjedu”, rekao je na upit o tome hoće li ministrica i on razgovarati s prosvjednicima.

Prosvjed  su iz HDZ-a komentirali i na Facebooku:

“MOST, suverenisti i DP pravi su organizatori. Prosvjede predvode i orkestriraju pojedinci koji nemaju veze sa svinjogojstvom. Tim „instruktorima“ nije ni do kakve „zaštite sela“, nego do provokacija radi politikantskih ciljeva. Manipuliraju, pokušavaju zloupotrijebiti bolest i nevolju.

Njih ne zanimaju činjenice da za afričku svinjsku kugu nema ni cjepiva ni lijeka  da su zaštitne mjere koje se provode jedine moguće.

Za razliku od njih, VladaRH brine o  selu i seljacima. Donijeli smo programe pomoći od više od 40 milijuna eura, od čega je do sada za nadoknadu štete zbog eutanazije svinja i nemogućnosti obavljanja djelatnosti isplaćeno 7 milijuna za +1.150 uzgajivača.

Činimo ono što bi činile i sve druge uređene zemlje. Indikativno je da se na prosvjedima pojavljuju oni isti politički akteri koji su tvrdili da covid 19 ne postoji. I sada negiraju znanost  spoznaje struke.”

U predahu od agitiranja znameniti „svinjogojci“ (zdesna) Marin Miletić, Nikola Grmoja i Kristina Bakula. Gospođa je vijećnica Mosta u Županijskoj skupštini , a s njezinog maila tzv. stožer šalje priopćenja i dopisuje se s Ministarstvom poljoprivrede. Sve što treba znati o prosvjedima stalo je u ovu sliku.

“Ovo je Stožer Domovinskog pokreta…”

Nešto kasnije HDZ je na Instagramu objavio i video jednog od vođa prosvjeda koji se u razgovoru na N1 nekoliko puta zabunuo pa umjestio prosvjeda svnjogojaca govori o stožeru Domovinskog poktreta. Iz HDZ-a su video su naslovili  “Razotkrivanje Domovinskog pokreta”:

“Sve što treba znati o tzv. prosvjedu svinjogojaca stalo je u ovih nekoliko sekundi”.

“Iza Stožera Domovinskog pokreta, ovaj… Iza Stožera ne stoje političke stranke pa tako ni Domovinski pokret čiji sam ja član”, rekao je.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Pantovčak službeno potvrdio: Milanović dao Plenkoviću mandat za sastavljanje Vlade

Ured predsjednika i službeno je priopćio da je Andrej Plenković dobio mandat za sastavljanje Vlade. (više…)

4 sata prije

Anto Đapić: Nisam neki podupiratelj DP-a, ali za ovaj potez im čestitam

Pod egidom afirmacije manjinskih srpskih prava, koristili svaku priliku da bi vrijeđali nacionalne osjećaje hrvatskog…

4 sata prije

Kardiolozi tvrde: Ova riba je najbolja za zdravlje srca

Smrt od kardiovaskularnih bolesti skočila je globalno s 12,1 milijuna iz 1990. godine na 20,5…

5 sati prije