Kategorije Premium sadržaj

Hrga o konobaru iz Srbije: “Početnik i neznalica imao je 2.700 eura i sad truje”

Širi dalje

Mirjana Hrga, bivša novinarka, danas voditeljica konobe “Mare” na Jadranu, komentirala je ispovijest Srbina koji je ovog ljeta odradio sezonu u Hrvatskoj.



Konobar iz Srbije je ispričao da je imao plaću od 1400 eura i oko 320 kuna napojnica dnevno, a na tu se informaciju osvrnula i Hrga na svom Facebook profilu.

“Tko tu koga?! Dakle, frajer prema vlastitom priznanju početnik – neznalica, s plaćom i napojnicom imao je cca 2.700 eura na mjesec i pritom plaćen smještaj, režije i hranu i kaže da je bio – izrabljivan (btw., došao odraditi sezonu, a ne provesti život u tom restoranu).

Ne znam kako je sada, ali moji kolege novinari, kojima su matere i ćaće odvajali od usta da im zasole pamet, rade petkom i svetkom, ako je Božić slobodan, radna je NG i tako neprestano.

Ako imaju 800 eura kao obrazovani početnici – neznalice u poslu, umiru od sreće, sami plaćaju svoj stan, prijevoz do posla i hranu koju pojedu. Poslodavac im eventualno u izbornoj noći plati, ako plati, pizzu jer rade 18 sati u komadu.

I sad ovaj tupi! I truje tržište. Pa da ne povjeruješ.

Momak, tvoj poslodavac da fiskalizira svaku tvoju kao i gostovu kavu, da plaća doprinose i poreze, ako je priča istinita, ti ne bi imao takvu plaću. Imao bi je prvi konobar.

Ili ti bivši vlasnik krade državu  pa plaća toliko i takve kao ti, ili je lud i upravo zaključuje da je propao, jer ako radi pošteno – ne ide to tako, momče. Ni u Hrvatskoj, a o zemlji iz koje dolaziš još manje.

Puste bajke.  Ali opasan putokaz u pakao koji nas čeka sljedeće godine. Bez pravih radnika, a s takvim proždrljivim poluproizvodima”, napisala je bivša novinarka na Facebooku.

megx yM. /Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

6 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

11 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

11 sati prije