Kategorije Premium sadržaj

Hrvatska novinarka iz Kijeva: Noćna mora Ukrajinaca sada je postala stvarnost

Širi dalje

Novinarka  N1 televizije Ana Mlinarić javila se iz Kijeva i opisala kakvo je stanje u tom gradu nakon što je počela ruska invazija.



Mlinarić je navela da su i dalje velike gužve na izlazu iz Kijeva jer građani odlaze, ali i da su gužve diljem grada. “Na nekim mjestima, u bankama, ljekarnama, supermarketima je velika gužva od jutros.”

Pojasnila je i što je sa školama. “Rano jutros škole su poslale informacije roditeljima da je škola do daljnjeg otkazana. Brojne su gužve i na ulicama i trgovinama s osnovnim namirnicama. Najgora noćna mora Ukrajinaca sada je postala stvarnost.”

Kaže da je potpuno zakrčena cesta prema zapadu zemlje te da su velike gužve u prometu, što potvrđuju i podaci s Google Mapsa.

“Upute su, posebno za starije, da se čuvaju, ali očito su građani odlučili napustiti Kijev”, dodala je.

U Ukrajini je uvedeno izvanredno stanje, a naša reporterka je pojasnila je da to stanje znači strožu kontrolu svih dokumenata, sviju koji putuju, potencijalno uvođenje policijskog sata.

Dodala je i da je u Kijevu oko 100 Hrvata, kako je potvrđeno za N1.

Foto: N1


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

1 sat prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

2 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

4 sata prije