Kategorije Premium sadržaj

Htio je istući dječaka od 16 godina. Nije znao da je svjetski prvak – video

Širi dalje

Na društvenim  mrežama pojavila se snimka nasilja koja je završila neočekivano. Nepoznati je nasilnik htio istući dječaka koji je sjedio na klupi s prijateljima.



Ispostavilo se da je to svjetski juniorski prvak u brazilskom jiu-jitsu Alex Williams (16). Video je objavio nekadašnji prvak Cage Warriorsa Alex Enlund koji je danas trener Williamsu.

U videu od 30 sekundi prikazan je muškarac koji dva puta napada napada Alexa koji je sjedio  na klupi u vrijeme pauze za ručak.

Na početku videa napadač je postao agresivan i povikao je ‘Ja ću ti razbiti glavu’ i ‘Ubit ću te na ulici.’ Tada je višestruki juniorski svjetski prvak u brazilskom Jiu-Jitsuu skočio u obrambeni stav i efektno savladao napadača. Jedno što ga nije htio tući.

“Bio zabrinut u slučaju da ima nož jer mi je prijetio ubodom, ali u takvim situacijama radi se o preživljavanju i ja sam na sreću bio spreman za njega.”

Dvaput ga je rušio, na kraju je čovjek otišao, a student Fakulteta Prior Pursglove Alex nazvao je policiju Clevelanda.

“Svuda je bilo krvi i shvatio sam da mi je izgrizao komadić uha”, dodao je Alex, koji studira matematiku, računovodstvo i ekonomiju.

“Otišao sam u bolnicu na čišćenje i sad imam šest šavova.”

Williams je rekao kako se  da se nada da će njegovo iskustvo potaknuti druge da se bave borbenim sportom: “‘Upravo sam vidio situaciju kao tučnjavu, ali sada je oko 1,3 milijuna ljudi pogledalo video ne mogu vjerovati. “

“To je doista nadrealno – ali drago mi je da je to podiglo svijest drugim mladim ljudima poput mene da ih nadamo nadahnem da se upuste u borbeni sport ili nešto u čemu se mogu naučiti sigurno braniti.”

Isječak je podijelio profesionalni borac i trener Alex Enlund koji je pohvalio gospodina Williamsa za njegov trud.

“Odrasli muškarac pokušava napasti 16-godišnjaka koji je višestruki prvak svijeta u BJJ-u. Alex pokazuje smirenost, suzdržanost i hrabrost u ovoj situaciji. Upišite djecu u školu borilačkih sportova. Malo je vjerojatno da će postati nasilnik zbog poniznosti koja se uči na strunjačama”, napisao je Enlund.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Grbin broji zadnje dane na čelu SDP-a!? Već kolaju imena njegovih nasljednika

Kako je trenutak konačnog dogovora između HDZ-a i Domovinskog pokreta o formiranju vladajuće većine sve…

4 minute prije

Sporovi Fantasyland protiv HPB-a, HFP-a, CERP-a i RH sele se s Trgovačkog suda u Zagrebu

Trgovački sud u Zagrebu donio je odluku kojom se predmeti u sporovima grupacije Fantasyland protiv…

2 sata prije

U teorije zavjere najviše vjeruju glasači Mosta i DP-a. Ova je najpopularnija

U teorije  zavjere najviše vjeruju osobe desne ideološke orijentacije, mlađi i neobrazovani te među hrvatskim…

2 sata prije