Kategorije Premium sadržaj

HVIDRA DUBRAVA: ‘Ovo je hajka na sve branitelje i čin destabilizacije Hrvatske’

Širi dalje

U vezi skrnavljenja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u zagrebačkoj Dubravi, na kojem su uklesana 74 imena poginulih branitelja, priopćenjem se oglasila HVIDRA Dubrava:

 



“Danas 04. 04. 2018.9 u noćnim ili ranojutarnjim satima devastiran je spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Dubravi tako da je bojom iz spreja na prednjem dijelu spomenika iscrtana crvena zvijezda veličine 100×80 cm.

Na spomeniku su uklesana 74 imena poginulih branitelja sa područja Dubrave, pripadnika različitih postrojba iz Domovinskog rata.

O događaju je izviještena policija koja je izašla na teren i napravila očevid i koja će po završetku obrade podnijeti odgovarajuće prijave.

izviješteno je i komunalno redarstvo iz Dubrave koje je odmah reagiralo i dalo nalog ovlaštenom gradskom poduzeću za čišćenje spomenika.

Ovakvim činom nepoznati počinitelj ili počinitelji napravili su djelo koje je usmjereno protiv Republike Hrvatske i hrvatskih branitelja koji su oslobodili ovu zemlju.

Ovim putem udruge s područja Dubrave, točnije udruga HVIDRA DUBRAVA i HV, osuđuju takav vandalski čin.

Pozivamo sve građane koji imaju bilo kakva saznanja o ovom vandalskom činu da isto dojave PP Dubrava ili na telefon 192.

Od nadležnih institucija očekujemo da promptno reagiraju kako bi se spriječilo daljnje devastiranje i obezvrjeđivanje simbola iz Domovinskog rata a posebice spomenika poginulim braniteljima.

Svjedoci smo da u zadnje vrijeme u RH ima sve više ovakvih događaja koji su usmjereni na destabilizaciju Republike Hrvatske i hajku na hrvatske branitelje uz omalovažavanje branitelja što mi kao branitelji, ljudi koji su oslobodili ovu zemlju od agresora – nećemo dozvoliti.

Uz zgražanje i osudu ovakvih događaja, pozivamo sve hrvatske branitelje na još veće zajedništvo a sve u cilju prosperiteta i napretka jedine nam domovine Hrvatske.”


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Kolindi posao cvjeta. Lani je prijavila dobit 146,9 tisuća eura

Bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je financijsko izvješće za 2023. godinu i prijavila ukupan…

10 minuta prije

Srušen svjetski rekord u skijaškim skokovima. Pogledajte let od 291 metara

Japanski  skijaš-skakač Ryoyu Kobayashi postavio je na Islandu neslužbeni svjetski rekord preletjevši 291 metar, što…

13 sati prije

Jurčević: ‘Vidim se kao ministra kulture, Hasanbegović nije u igri’

Pregovori za formiranje nove parlamentarne većine i nove vlade nastavljaju se u ponedjeljak, a još…

14 sati prije