Kategorije Premium sadržaj

Isplivale fotke iz mladosti Katarine Peović. Bila je zgodna plavuša

Širi dalje

Čelnica Radničke fronte Katarina Peović široj je javnosti bila gotovo nepoznato do 2018. godine dok se nije pojavila na političkoj sceni sa Radničkom frontom i  najavila kandiduru za predsjendičke izbore.



Dr. sc. Katarina Peović opisuje se kao istaknutu javna intelektualka i dugogodišnja političku aktivistica i teoretičarka. Rođena je Zagrepčanka, magistrirala je i doktorirala u polju kulturalnih studija na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a predavala  na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Odsjek za kulturalne studije.

U vrijeme kad je bila apsolventica nastale su fotografije na kojima današnja čelnica Radničke fronte, tada 25-godišnjakinja, izgleda potpuno drugačije nego danas.

Tada je imala plavu kosui plave obrve, a kako je vrijeme teklo ne samo da je promijenila boju, već i dužinu, ali i oblik frizure. Peović je nakon smeđe kose do brade došla do srednje duge smeđe kose s pramenovima.

Nakon završenog obrazovanja godinu dana je radila kao asistentica na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu, nakon čega je zaposlena na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskoga fakulteta u Rijeci (2005. asistentica, 2012. docentica) gdje predaje kolegije iz područja kulturalne teorije.

Pisala je za Zarez i H-Alter, radila kao urednica na tiskanim izdanjima, ali i kao urednica televizijske emisije. Ujedno je i autorica nekoliko knjiga.

Katarina Peović sudjelovala je kao kandidatkinja Radničke fronte i SRP-a na predsjedničkim izborima 2019. godine na kojima je osvojila 21.387 glasova (1,12%). Od 2020. zastupnica je u Hrvatskom saboru. ž

Na parlamentarne izbore kao stranka izlaze samostalno jer je zbog njih nastala svađa u SDP-ovoj koalicji zbog čega četiri stranke prekinule suradnju s Grbinom.

D.M. /Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ne bave se sve udruge etno-biznisom. Eko udruga Zrmanja Vrelo radi pohvalan posao

Ekološke udruge Zrmanja Vrelo djeluje na tromeđi Ličko-senjske, Šibenske i Zadarske županije. Unatoč aktivnom djelovanju ove …

34 sekunde prije

Real je gubio, ušao je Modrić i čudesnim preokretom uveo Real u finale Lige prvaka

U uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Real Madrid je s 2:1 pobijedio Bayern i s…

9 sati prije

Anušić potvrdio da Jurčević iz DP-a otpada: “Pretjerao je u puno izjava…”

Postignut je dogovor HDZ-a i Domovinskog pokreta. Na sastanku u srijedu podijelili su resore, osigurali…

11 sati prije