Kategorije Premium sadržaj

Isto Pupovac: Sandra Benčić bacila vijenac u Dunav za sve civilne žrtve

Širi dalje

Počast civilnim žrtvama rata u Vukovaru u nedjelju su bacanjem vijenca u Dunav kod Veslačkog kluba Vukovar odali članovi Možemo Osijek i koordinatorica stranke Sandra Benčić.



“Život svake nevine žrtve vrijedi jednako i kod ubojstva nevinih ne smijemo raditi razliku ni po kojoj osnovi. Samo priznavanjem i žaljenjem zbog patnje svih koji su je iskusili, i kažnjavanjem odgovornih, moći ćemo doista izgraditi trajni mir i okrenuti se budućnosti”, poručili su iz Možemo u objavi na društvenim mrežama.

Ranije su objavili da su nazočili Koloni sjećanja.

Koordinatori Možemo, Sandra Benčić i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, jučer su sudjelovali i u vukovarskoj Koloni sjećanja, te položili vijence i na vukovarskom groblju te na Ovčari.

“Danas smo u znak sjećanja na sve žrtve Vukovara hodali Kolonom sjećanja te položili vijence na Memorijalno groblje i Ovčaru.

Svima koji su život izgubili u ratu dugujemo to da se svakodnevno borimo za mir, upozoravamo na nepravde i stojimo na strani slabijih”, objavili su iz te stranke

Podsjetimo, na istom mjestu sličnu komemoraciju, kao i svake godine, planirao je izvesti i SDSS na čelu s predsjednikom Miloradom Pupovcem, no odustali su nakon prijetnje saborskog zastupnika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića – Ćipe da će tijelima formirati živi zid i tako spriječiti SDSS-ovce u svom naumu.

Hina/Foto: Možemo


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Monstrum iz Tuzle planirao je zločin. Majka je pokušala spasiti djecu, sve ih je ubio

Novi slučaj stravičnog trostrukog ubojstva, a zatim samoubojstva, šokirao je Bosnu i Hercegovinu, ali i…

28 minuta prije

Urša Raukar prozvala Anušića i Medveda zbog izjava na obljetnicu Bleiburga

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potaknut neopravdanim pozivanjem zastupnika na povrede Poslovnika kako bi istog trenutka…

48 minuta prije

Otkiveno zašto su neki ljudi umrli nakon Covid-19 cjepiva

Rijetki, ali smrtonosni krvni ugrušci povezani s cjepivima Johnson & Johnson i AstraZeneca Plc protiv…

3 sata prije