Kategorije Premium sadržaj

Iz grčkog zatvora pušteno još 16 navijača Dinama, ukupno 91

Širi dalje

Iz grčkih zatvora pušteno je na slobodu još 16 navijača Dinama, čime je ukupno oslobođeno 91 hrvatskih državljana, priopćilo je u srijedu Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP).



“Sukladno informacijama koje je zaprimilo Veleposlanstvo RH u Ateni, na slobodu je pušteno još 16 hrvatskih državljana što čini ukupni broj od 91 hrvatskih državljana puštenih na slobodu”, priopćio je MVEP.

Pripadnici Bad Blue Boysa (BBB) bili su u 14 zatvora diljem Grčke od kolovoza zbog sudjelovanja u sukobu s navijačima grčkog AEK-a u kojima je poginuo jedan navijač atenskog kluba.

Kao i ostalima do sada i ovoj skupini ponuđena je te je i iskorištena novčana pomoć pri povratku u Hrvatsku, a putni list izdan je za jednu osobu, dodaje MVEP.

U priopćenju ministarstvo navodi da je ponuđena također i mogućnost izvršenja uplate jamčevine uz kasniji povrat, radi ubrzanja procedura, no takva ponuda nije iskorištena s obzirom da je jamčevina uplaćena putem odvjetnika navijača.

Početkom prosinca svi zatvoreni BBB-ovci bili su ispitani na sudu, a prema grčkim medijima bilo je podneseno ukupno 95 zahtjeva za puštanjem na slobodu.

MVEP u svom priopćenju dodaje da će vlada putem Veleposlanstva RH u Ateni i dalje pomagati hrvatskim državljanima i održavati komunikaciju na svim razinama s grčkim tijelima.

U Grčkoj je ukupno bilo pritvoreno kupno 102 pripadnika BBB-a pa po ovim pdoacima znamo da na povratak u Hrvatsku čeka još njih 11.

Hina/Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi bbb atena

Najnovije

Novinar zgrožen ponašanjem Severine: Lažno je optužila mladog svećenika

Mario Nakić,  novinar i programer, osnivač portala Liberal, zgrožen je ponašanjem  Severine i dijela hrvatskih medija…

21 minuta prije

Preminuo omiljeni zagrebački pedijatar: “Sretni smo što smo ga imali”

Nakon duge i teške bolesti jučer je prerano preminuo omiljeni pedijatar iz Doma zdravlja u…

1 sat prije

Gvardiol oduševio medije i navijače: “Taj momak će pokoriti svijet”

Manchester CIty jučer je osvojio ukupno deseti naslov prvaka Premier lige, ali i šesti trofej…

1 sat prije