Kategorije Premium sadržaj

Javio se i urednik Hrvatskog tjednika: Ovo su brutalne prijetnje

Širi dalje

Glavni urednik Hrvatskog tjednika  Ivica Marijačić reagirao je na izjave  predsjednika Vlade  Andreja Plenkovića koji ga je optužio da potiče ekstremizam. Objavu Ivice Marijačića prenosimo u cijelosti.



“Pakao, to su drugi. U tih par riječi mogla bi se sažeti reakcija predsjednika Vlade Andreja Plenkovića na pucnjavu na Markovome trgu koja se dogodila u ponedjeljak ujutro kada je 22-godišnjak iz okoline Kutine ispalio više hitaca prema zgradama Vlade i Sabora i pritom ranio jednoga policajca.

Poštovani čitatelji, predsjednik Hrvatske Vlade Andrej Plenković danas je u Bruxellesu optužio i Hrvatski tjednik za govor mržnje te nas je označio kao mogućega inspiratora 22-godišnjega mladića za napad oružjem na Markovome trgu prošloga ponedjeljka, uz dodatak da će se ispitati kako to djelujemo u tom smislu. Osim nas, Plenković je detektirao kao državne neprijatelje Bujicu, Domovinski pokret, desnicu, predsjednika Milanovića…

Plenkovićeva reakcija je potpuno iracionalna i panična. Potpuno je izgubio kompas i interpretira stvarnost inverzivno, odnosno suprotnom svakome silogizmu. Odbija pomisao da je upravo on sa svojim izdajničkim potezima inspirirao mladića na onakav očajnički čin.

U svojoj iracionalnosti, Plenković, doduše, može povući i neke diktatorske poteze, premda je i ova izjava prijeteća i svojstvena staljinističkome i jugokomunističkome duhu razmišljanja i vladanja. Nikada nitko u slobodnoj Hrvatskoj nije ovako brutalno prijetio
medijima.

Hrvatski tjednik, ide, međutim, dalje. Hrvatski tjednik nikada nije bio sluga ni jedne političke stranke, ni jednoga vlastodršca, a pogotovo ne na usluzi onima poput Plenkovića za koje smatramo da su izdali i iznevjerili sve ideale hrvatskoga naroda.

Nije Hrvatski tjednik ukrao referendumske potpise, ne štitimo mi četničke spomenike po Hrvatskoj, nismo rušili braniteljska spomen-obilježja, ne rehabilitiramo mi četništvo niti financijski pomažemo ogorčene neprijatelje hrvatske države, ne štitimo mi simbole agresora i nismo mi stvorili hrvatsko-srpsku koaliciju.

Neka Plenković uživa u plodovima svoje politike dok mu je dano. Što se bude dalje odgađao njegov pad, viša je grana na kojoj će ga hrvatski narod, u simboličkome smislu, objesiti.

Poštovani prijatelji i čitatelji Hrvatskoga tjednika, nije ovo prva prijetnja i nimalo ugodna situacija za nas, ali vjerujemo uz vašu pomoć da ćemo i nju prevladati i nastaviti s izlaskom Hrvatskoga tjednika na zadovoljstvo cijele domoljubne Hrvatske te da ćemo još čvršće zasjesti na vrhu najprodavanijih tiskanih medija u Hrvatskoj”, objavio je Marijačić.

R.I. /Foto:Maxportal

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Krasnec: Milanović je uporno demantirao, a kad je ulovljen u laži, zašutio je!

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec, autor knjige “Neprijatelji iz čista mira”, gostovao je u emisiji HTV-a…

3 sata prije

Autor knjige o Milanoviću i Plenkoviću otkrio trenutak koji je odredio njihov odnos

Kada je krenulo neprijateljstvo između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Jesu li i u mladosti…

4 sata prije

Vesna Vučemilović: Nikad, ali baš nikad, neću dati glas za SDP i Možemo

Hrvatskih suverenisti održali su sjednicu Predsjedništva stranke na temu formiranja saborske većine nakon parlamentarnih izbora.…

5 sati prije