Kategorije Premium sadržaj

Jurčević: ‘Vidim se kao ministra kulture, Hasanbegović nije u igri’

Širi dalje

Pregovori za formiranje nove parlamentarne većine i nove vlade nastavljaju se u ponedjeljak, a još uvijek je neizvjesno hoće li HDZ, ili SDP, uspjeti u tome.



Domovinski pokret, ključna stranka bez koje se teško može formirati većina, u ponedjeljak nastavlja pregovore, a sjest će za stol i s HDZ-om i SDP-om, doznaje RTL.

Svoje kandidate vide u ministarstvima kulture i znanosti, a na pitanje bili Zlatko Hasanbegović bio dobar ministar kulture, što se već naveliko špekulira, Josip Jurčević iz Domovinskog pokreta kaže:

“Uopće se ne razgovara o gospodinu Hasanbegoviću, on nije član DP-a”, rekao je za RTL, a na pitanje vidi li sebe kao ministra kulture rekao je: “Pa sigurno, kao mogućega.”

Neslužbeno iz Domovinskog pokreta poručuju da razgovori nisu daleko odmaknuli, da su spremni na sve opcije, pa čak i na nove izbore ako se ne bude mogla sastaviti nova vlada.

Suverenisti su danas poslali odbijenicu HDZ-u, a predsjednik SDSS-a Pupovac pak danas poručuje – suprostavit ćemo se segregaciji; bilo po etničkoj ili političkoj osnovi.

Manjine se pak drže zajedno. Podrškom Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora napravili su pritisak na Domovinski pokret, a podržali su ih HNS i HSLS.

HDZ-ovi koalicijski partneri i ranije su naglašavali da manjine trebaju ostati skupa, a koliko su ozbiljni u svojim porukama, za Dnevnik Nove TV govorio je HNS-ov Predrag Štromar.  O stavu DP da SDSS ne dolazi kaže da to nije u redu

“Mislim da to nije baš u redu. Mislim da se tu još treba razgovarati, a mi u HNS-u i HSLS-u zagovaramo to da i manjine budu sastavni dio vlade, a ako ne baš u vladi, da budu barem podupirajući u Saboru.”

Kazao je da su uz HDZ i Andreja Plenkovića, a nadaju se da će se u ponedjeljak na pregovorima gotovo sve izdogovarati i da će vrlo brzo imati predsjednika sabora, a onda i vrlo brzo izglasati i nove ministre.

“SDSS se treba priznati kao manjinu koja je bitna za Hrvate, manjine su naše bogatstvo”, naglasio je Štromar.

D.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Slijedi li krah HPB-a? Vrhovni sud prihvatio reviziju grupacije Fantasyland u sporu protiv HPB-a većem od 100 milijuna eura

Grupacija Fantasyland iz Samobora ( Fantazija projekt d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija hoteli d.o.o.…

5 sati prije

Milanović sutra u 10 sati prima Plenkovića koji mu donosi 76 potpisa zastupnika

Predsjednik Republike Zoran Milanović primit će u petak u 10 sati predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića koji…

6 sati prije

Predstavljena knjiga Marka Veselica “Zov savjesti”. Priča o tri velike i vječne ljubavi

Životni put, usponi i padovi, Marka Veselice prikazani su u novoobjavljenoj publicističkoj knjizi ‘Zov Savjesti‘. Na…

6 sati prije