Kategorije Premium sadržaj

Katarina Peović opet o Haagu, dr. Franji Tuđmanu i zločinačkom pothvatu

Širi dalje

Saborska zastupnica Katarina Peović, nakon izjava o dr. Franji Tuđmanu koje  su izazvale bijes dijela saborskih zastupnika i javnosti, opet na svom Facebook profilu komentirala prvog hrvatskog predsjednika.



Nakon što je ministar obrane Mario Banožić u Saboru predstavio zakon o osnivanju  Sveučilište obrane i nacionalne sigurnosti, a koje nosi nosi ime prvog hrvatskog predsjednika, zastupnica Peović je upitala:

“Je li prikladno ime novog sveučilišta dr. Franjo Tuđman, s obzirom na to da je Međunarodni kazneni sud utvrdio da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu?”, kazala je u Saboru Peović

Nakon brojnih reakcija Peović se oglasila na svom Facebook profilu ponavljajući izjavu o Haagu i dr. Franji Tuđmanu.

“Nisam rekla svoje mišljenje o karakteru Franje Tuđmana, već sam uputila na činjenicu da je bivši Međunarodni sud za Jugoslaviju, s kojim Hrvatska po zakonu mora surađivati, utvrdio da je on sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu.”

https://twitter.com/MiseticLaw/status/1309106965205987335?ref_src=twsrc%5Etfw

Na njenu raniju izjavu izgovorenu u Saboru već je reagirao odvjetnik Luka Mišetić, odvjetnik Ante Gotovine, koji pobija navode Katarine Peović i izvora na koji se ona poziva.

“MKSJ presudilo je da, ‘Raspravno vijeće nije donijelo eksplicitne nalaze u vezi s [Tuđmanovim] sudjelovanjem u UZP-u i nije ga [ni] proglasilo krivim za bilo kakva kaznena djela,’te da i dalje smatra Tuđmana nevinim” , objavio je Mišetić.

M. Marković /Foto: cropix

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Dani armenske kulture. U subotu u Zagrebu misa na armenskom jeziku

Dane armenske kulture u Hrvatskoj organizirala je Armensko – hrvatska zajednica,  pokrovitelj je  Veleposlanstva Republike…

10 sati prije

Milanović Litre tvrdi da je pokraden! DIP objavio da nije glasao sam za sebe

Marko Milanović Litre, zastupnik Hrvatskih suverenista koji nije izabran u novi saziv Sabora, tvrdi da…

11 sati prije

Gordan Malić: Treba li Hrvatska financirati tjednik Novosti?

Novosti su politički i društveni tjednik Srba u Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Izdaje ga…

13 sati prije