Kategorije Premium sadržaj

Kaznena prijava muškarcu koji je spalio hrvatsku zastavu! Prijeti mu 3 god. zatvora

Širi dalje

U noći sa subote na nedjelju osumnjičeni 25-godišnjak zapalio je u dvorištu obiteljske kuće u Vinogradskoj ulici u Petrinji zastavu Republike Hrvatske, priopćila je u ponedjeljak Policijska uprava sisačko-moslavačke županije



Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Policijske postaje u Petrinji podnijeli su kaznenu prijavu protiv 25-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo povrede ugleda Republike Hrvatske.

Zastava, grb i himna su ustavom zaštićeni nacionalni simboli. Tko uništi zastavu mogao bi završiti u zatvoru, čak do tri godine.

“Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju stranu državu, njezinu zastavu, grb, himnu, poglavara ili diplomatskog predstavnika u drugoj državi”, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine. Riječ je o kaznenom djelu protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom.

Zastava, grb i himna pod okriljem su posebnog zakona,  a uništavanje zastave u okrilju je kaznenog zakona.

Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, hrvatski narod ili etničke i nacionalne zajednice ili manjine, kaznit će se zatvorom od tri mjeseca do tri godine.

M.M. /Foto: Ilustracija

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

42 minute prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

2 sata prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije