Kategorije Premium sadržaj

Kome je to Zdravko Marić skočio na ramena nakon pobjede nad Engleskom!?

Širi dalje

Zdravko Marić, ministar financija, vatreno je proslavio pobjedu Hrvatske nad Engleskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i plsman u finale Svjetskog prvenstva.



kao vatreni navijač Vatrenih Marić je skočio na ramena Josipa Stojanovića Jollyja, poduzetnika koji se danas našao u središtu afere zbog skupocjenog automobila u dvorištu obiteljske kuće ministrice Gabrijele Žalac.

Riječ je o fotografiji koja je objavljena za vrijeme Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a danas je ponovno postala aktualna.

Šibenskog poduzetnika novinari su danas  pitali i o njegovom odnosu s ministrom financija Zdravkom Marićem. I tko je kome platio kartu za utakmicu Hrvatske i Engleske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

“Ja ne znam tko je kome, ja moju uvijek financiram – a u konkretnom slučaju – kako sam ja sponzor Saveza, imam pravo na dvije karte”, rekao je Josip Stojanović Jolly. 

“Mi smo stari prijatelji”

“Zajedno smo išli u Rusiju, mi smo stari prijatelji. On je, baš kao i ja, zaljubljenik u košarku. Jest, u trenutku euforije, skočio mi je na ramena – objašnjavao je Stojanović novinarima.

Fotografiju je komentirao i ministar financija:

“Mi se znamo dugi niz godina, prijatelji smo i prije moje funkcije ministra financija, bit ćemo i poslije moje funkcije ministra. On je uvijek je bio prijateljski, dobar i korektan, cijenim i njega i njegovu obitelj koju poznajem jako dobro”, komentirao je Zdravko Marić.

Kad već govorimo u pobjedi nad Engleskom podsjetimo se kako je to izgledalo:

U tom kontekstu spominjani u krediti HBOR-a, odnosno pitanje je li bilo pogodovanja. Saborski zastupnik SDP-a Goran Maras danas rekao kako je Stojanović dobio kredit o HBOR-u, gdje Žalac sjedi u Nadzornom odboru. Maras nije spominjao Marića koji je predsjednik NO-a HBOR-a.

Što se kredita u HBOR-u tiče, Stojanović kaže kako je kredit “sređivao” s tadašnjim ministrom Borisom Lalovcem koji mu je obećao srediti kredit, kojeg je naposljetku i dobio.

“Bio je to nepovoljan kredit pa sam ga odmah i vratio”, govorio je danas Stojanović dodajući kako ga je odvjetnik upozorio da danas pazi što priča kada govori o svom prijatelju, ministru financija Mariću.

Najavio tužbu protiv Marasa

Stojanović najavljuje da će podnijeti privatnu tužbu protiv SDP-ova Gordana Marasa zbog izjave da je dobio povlašteni kredit HBOR-a zahvaljujući vezama s HDZ-om pa i Gabrijelom Žalac.

“Dvije godine čekao sam da on kao ministar raspiše natječaj na nepovratna europska sredstva, zbog toga mi je kasnila izgradnja hotela, a onda je još i smanjio potporu s 3,5 milijuna eura na deset milijuna kuna. On je bio uvjerljivo najnesposobniji ministar”, smatra Stojanović,

Pojasnio je  aranžmane s HBOR-om, koji je po objavljenim informacijama doista pratio izgradnju njegova 175 milijuna kuna vrijednog hotela Olympia Sky u Vodicama.

“Kredit sam dobio, ali ga nisam koristio, nego u cijelosti vratio, jednokratno, jer sam kod poslovnih banaka dobio još povoljnije uvjete. S time da sam HBOR-u morao platiti i 0,8 posto naknade za obradu kredita i jedan posto za prijevremeno vraćanje.

Kredit je odobren u vrijeme SDP-ove vlasti i najviše mi je pomogao ministar Boris Lalovac, koji je shvatio da sam uredan i da izvršavam svoje obaveze. Svaka mu čast i hvala mu na tome”, kaže Stojanović.

M. Marković/Foto:press

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Braća u samo 12 sekundi ukrala 25 mil. dolara. Oba su studirala na MIT-u

Braća Anton Peraire-Bueno (24) i James Peraire-Bueno (28) iz SAD-a u samo 12 sekundi uspjeli…

10 minuta prije

Slovenci objavili: Europski sud presudio u korist Hrvatske

Pravna zastupnica slovenskih ribara Maja Menard ocijenila je u četvrtak da je Europski sud za…

1 sat prije

Plenković objavio imena ministara, danas glasovanje o povjerenju

Mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak navečer dostavio je Hrvatskom saboru popis ministara…

2 sata prije