Kategorije Premium sadržaj

Lina Budak vijećnica je Možemo, uhićivana zbog Bandića, otac poznati djelatnik Udbe

Širi dalje

Nakon što je sredinom prošle godine smrt novinara Vladimira Matijanića tjednima bila fokus mainstream medija i lijevih aktivista, isti mediji ovih dana izvještavaju o zagrebačkoj odvjetnici Lini Budak, onkološkoj bolesnici koja tvrdi da joj je nalaz Klinike za tumore o malignoj bolesti bio uskraćen sedam mjeseci prenosi portal Narod.hr 



Sredinom prošle godine smrt novinara Vladimira Matijanića tjednima je bila fokus mainstream medija, Hrvatskog novinarskog društva i lijevih aktivista. Tvrdili su da je umro zbog pogreške liječnika. Tražili su smjene odgovornih, kako u bolnici tako i ministra Vilija Beroša.

I to unatoč tome što je povjerenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore (HLK) utvrdilo da nije bilo stručnih propusta u liječenju preminulog novinara, pieš Narod.

Lina Budak je vijećnica i potpredsjednica mjesnog odbora Mimara iz redova Možemo!, a čelnim ljudima te stranke poznaje se i surađuje najmanje 13 godina budući da je 2010. godina bila odvjetnica Tomislava Tomaševića i Teodora Celakoskog kada su kao aktivisti predvodili prosvjede protiv Milana Bandića. Tada ih je na sudu branila zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju tijekom “prosvjeda za Varšavsku”.

Budak ne samo da je zastupala dvojac na suđenju nego je i sama bila uhićena na prosvjedu, a zatim puštena sa Zoranom Pusićem.

Lina Budak na sudu je branila i kontroverznog odvjetnika osuđenog za šverc cigareta Stanka Subotića Canu. Kao njegova opunomoćenica tvrdila je da on nije skriveni vlasnik tjednika Nacional.

Svojedobno je Ratko Knežević, crnogorski poduzetnik s hrvatskim, britanskim i crnogorskim državljanstvom, tvrdio kako je upravo Cane prijetio njemu i pokojnom vlasniku Nacionala Ivi Pukaniću da će ih ubiti.

Budak je također zastupala članicu ruskog ljevičarskog, anarhističkog benda Pussy Riot, koja je uhićena nakon nastupa u Zagrebu na poziv Možemo, nakon što se našla na tjeralici Turkmenistana.

Budak je bila i odvjetnica suspendirane prodekanice Filozofskog fakulteta Branke Galić. Ona se protivila suradnji FF-a i Katoličkog bogoslovnog fakulteta. Lina Budak je također odvjetnica Srpskog narodnog vijeća. I tjednika Novosti. Novostima upravlja Milorad Pupovac, vječni predstavnik srpske nacionalne manjine u Hrvatskom saboru i koalicijski partner HDZ-ovog Andreja Plenkovića.

Bila je i odvjetnica pokojnog Zorana Ercega. Šira javnost za njega je prvi put čula kad je, predstavljajući se kao “branitelj i hrvatski ratni vojni invalid”, krenuo u bitku protiv veterana koji su prosvjedovali pred Ministarstvom zbog njihovog sustavnog ponižavanja od tadašnjeg ministra branitelja Freda Matića, i njegovog pomoćnika Bojana Glavaševića.

Na kraju se ispostavilo da Erceg nikad nije bio u HV-u. Ali je bio tajnik stranke za neovisnu Dalmaciju. A optužen je i za pokušaj krađe humanitarne pomoći.

Lina Budak također je na sudu zastupala Filipa Draču. On je 2019. godine ispisao grafit komunističkog znakovlja srpa i čekića na tada postavljenom spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu.

Inače, Lina Budak kćer je Slobodana Budaka. On je bio okružni javni tužitelj u Jugoslaviji od 1959. do 1971. godine. I bivši djelatnik Ozne i Udbe od 1945. do 1958. godine. Unuka je narodnog heroja Divka Budaka.

Sa svojim je ocem 2010. godine sudjelovala “nacionalnim konzultacijama s pravosuđem” o Inicijativi za osnivanje Regionalne komisije za ustanovljenje i javno iznošenje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim povredama ljudskih prava u bivšoj Jugoslaviji (REKOM), koju mnogi pamte kao onu koja je izjednačavala žrtavu i agresora u Domovinskom ratu.

Bolničko povjerenstvo za unutarnji nadzor nije utvrdilo stručne greške u dijagnostičko-terapijskom postupku kod onkološke pacijentice Line Budak koja je dobila jasne upute o protokolu postupanja, izvijestio je u petak ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice Davor Vagić.

R.I: /Foto: YouTube screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi lina budak

Najnovije

Emotivni Sergej Jakirović: Neću feštati. Teško je, u utorak je mamin pogreb

Dinamo je pobjedom 2:1 protiv Rijeke na Rujevici praktički osigurao naslov prvaka, ali za trenera…

6 minuta prije

Sopić nakon poraza: Svaka čast mojim igračima, imali smo omjer udaraca 26-3

"Znam da se na kraju piše samo rezultat, ali ljudi moji mi smo imali omjer…

21 minuta prije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

9 sati prije