Kategorije Premium sadržaj

Mario Valentić na krovu rodne kuće! Starijeg sina potres je zatekao Petrinji

Širi dalje

Dva dana nakon katastrofalnog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju te zatresao i ostatak Hrvatske, odnio ljudske živote te razorio tisuće domova, cijela Hrvatska je pritekla u pomoć  ljudima u nevolji.



U medijima vidimo i akcije u kojima sudjeluju mnogi poznati rođeni u tom kraju, a jedan od njih je i Mario Valentić, rođeni Petrinjac, čija je kuća stradala u razornom potresu. Priču o njemu objavio je magazin Story.

Otkako je njegov kraj zatresao zlokobni potres, Mario je svaki dan odlazio u Petrinju i navečer se vraćao u Zagreb, supruzi Ljiljani Mikić i njihovu dvoipolgodišnjem sinu Noi.

Njegov stariji sin, 11- godišnji Niko, kojeg je dobio u prvom braku s voditeljicom Mirnom Maras, u trenutku potresa bio je kod bake i djeda u Petrinji, što je još više zabrinulo Marija.

“Odmah sam se organizirao s prijateljima koji imaju alpinističku opremu, otišli smo tamo i radili cijele dane. Sanirali smo štetu što se tiče prve pomoći kući. To, naravno, nije dobro rješenje, ali dobro je za prvu ruku“ otkrio je  za Storyj  Mario koji u rodnoj Petrinji sanira štete na obiteljskoj kući i pomaže susjedima

Među brojnim ljudima koji su pokazali snagu solidarnosti i spremnosti pružiti ruku izvrsno su se snašle i alpinistice te pripadnice HGSS-a, kao i više od 300 kuhara koji nisu mogli ostati ravnodušni na prizore nakon potresa.

Chef Marin Medak okupio je kolege koji na dan pripreme od 10 do 15 tisuća obroka i podijele ih građanima, ali i volonterima, vatrogascima, policajcima.

Petrinja je Hrvatskoj dala mnoštvo poznatih i zaslužnih osoba, od glasovitog slikara Krste Hegedušića ( po kojem se zove likovna galerija u tom gradu), iz Petrinje je i Branko Horvat, glasoviti ekonomist i političar, kandidat na Nobelovu nagradu za ekonomiju, Oton Kučera, astronom i predsjednik Matice hrvatske,  Davor Salopek, arhitekt i publicist, Ivan Kožarić, akademski kipar te brojni drugi.

Današnjoj javnosti poznate su osobe iz svijeta glazbe, zabave ili sporta: Vlado Kalamber, Vlado Lisjak, olimpijski pobjednik u hrvanju, Predrag Matanović, ratni zapovjednik Domovinskog rata, Marjan Mrmić, bivši hrvatski reprezentativni nogometni vratar, Marijan Vlak, nekadašnji Dinamov vratar i trener, Leon Radošević, košarkaš ALBA Berlin…

Iz Petrinje je i Zorislav Srebrić, glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza, glumac Boris Miholjević i njegova kći Jelena Miholjević te Mirna Berend, TV voditeljica i javna djelatnica.

Megy M. /Foto:story.hr/Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Maslinar uzvraća ljudima koji ga prijavljuju zbog gnoja: Dragi ilegalni graditelji…

Sandi Chiavalon, jedan od najpoznatijih istarskih maslinara, požalio se na Facebooku kako ga susjedi, za…

21 minuta prije

Milanović će potpisat produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

2 sata prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

3 sata prije