Kategorije Premium sadržaj

Matejev otac: ‘Ima puno laži, a puno dilema je otklonjeno! Moj sin nije trčao bez cilja’

Širi dalje

Potraga za nestalim Matejem Perišem danas je ušla u deveti dan, a njegov otac Nenad Periš i dalje ne gubi nadu da će njegov sin biti pronađen.



On je jutros dao izjavu za TV Prvu i otkrio neke detalje iz istrage. Na pitanje ostaje li u Beogradu, kazao je:

“A gdje da idem? Gdje da idem… Ja sam siguran da će MUP Srbije učiniti sve da do Mateja dođemo, svi zajedno. Hvala svim ljudima, koji ga traže i tijekom praznika. Božić je, treba se nadati”, rekao je.

“Nemam ništa novo, situacija je takva da mi je bilo rečeno na Badnji dan u Ministarstvu unutrašnjih poslova da će se potraga nastaviti i uvjerio sam se jučer da je tako bilo. Hvala svakom policajcu posebno i svima koji sudjeluju u potrazi”, dodao je.

“Pretraga ide svojim putem, nažalost nemamo novih informacija, pita me policija neke stvari tako da vidim da se otklanja puno dilema. Ja sam laik, ali vidim da se radi, informacija ima mnogo, ali ne onih koje očekujemo, nažalost”, rekao je.

Komenirao je snimnke nadzornih kemara, kaže  da Metej nije trečao bez cilja

“Ja sam roditelj. Sve ono što ja mislim, vjerujte mi, promišljam sa sto strana različitih. Uvjeren sam sto posto, mene jedino istina zanima. Ja nemam potrebu da nešto sebi predočavam što nije istina, nisam takav čovjek. Nas će istina dovesti do Mateja, ako Bog da, a ja ga molim.

Ono što znam da je istina, znajući mog sina, po onome što sam vidio, negdje je htio ići. Kada je izašao iz kafića nije trčao, kako vidim, a da ne zna gdje trči. Pazio je gdje ide, uz rub ceste, pa je rukom napravio pokret da zaustavi taksi. Išao je na vrata na koja se ulazi pa se vratio i pitao taksista pa onda nastavio. Šteta je što taj taksi nije bio slobodan”, rekao je Nenad Periš.

Govorio je i o prijateljima s kojima je Matej došao u Beograd.

“Oni su utučeni, izgubili su ili privremeno, daj Bože da je privremeno, svog prijatelja od prvog razreda osnovne škole. Rekli su mi da… Ja ne čitam te objave, mene zanimaju samo informacije i istina, isključivo MUP Srbije. Sve što se piše, ima puno laži, ovoga, onoga… Svaki dan se čujemo, dobili su koronu i razboljeli se. Teško je. Kao da su izgubili brata”, rekao je.

U potragu se uključio Interpol

Potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem ušla je u deveti dan, a sinoć  privremeno prekinuta do jutra. Zbog ranije najavljenih loših vremenskih prilika, kiše i snijega, privremena obustava mogla bi dulje potrajati.

O nestanku Mateja obaviještene su i susjedne države, kao i Interpol. Srpska policija, osim u Beogradu, češljala je rijeku Dunav i nizvodno, sve do Smedereva. Provjeravalo se kako korito rijeke tako i priobalje. Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović

je potvrdio da je sveobuhvatna potraga u tijeku i da je gotovo cijela srpska policija dignuta na noge kako bi pronašla nestalog Mateja.

D.M. /Foto: rtl


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije