Kategorije Premium sadržaj

Milanović napao sve: Jakov je tu nebitan, a Kovačević je bio uspješan direktor

Širi dalje

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je informaciju da je mito od 1,96 milijuna kuna poduzetnik Krešo Petek predao šefu Janafa Draganu Kovačeviću na Martinje, 11. studenog 2019., te da je u prostorijama u Slovenskoj 9 u Zagrebu bio Jakov Kitarović.



“Dragana Kovačevića znam godinama, on je bio jedan uspješan direktor. Ova tema je kao putovanje u Albaniju, ovdje se skriva nešto opakije i ozbiljnije”, rekao je predsjednik o tome koliko je dobro poznavao čelnog čovjeka JANAF-a.

Milanović je nastavio dalje o svojim prijašnjim izjavama.

“Prije dva dana sam rekao što sam imao reći o slučaju JANAF. SOA nije znala za istragu, to nije posao za SOA-u. O istrazi sve zna i ministar unutarnjih poslova i zna predsjednik Vlade.

Mene pitate kakav imam odnos s Draganom Kovačevićem?  Pa on je imao dobre odnose s pola Zagreba. Ja znam Kovačevića 20 godina. To pitanje nema nikakvog smisla. Čovjek je bio šef HAGEN-e. Ne bih ga stavljao na ta radna mjesta jer je otišao kod Bandića, ali bože moj…”, rekao je Milanović i dodao da novinari trebaju pitati koliko je članova sadašnje i prijašnje Vlade bilo u “klubu” i družilo se s Kovačevićem.

“Moj posao je upozoravati na mufljuze, konjokradice i prevarante,” naglasio je

“I da sam bio s Kovačevićem, pa što?”

“Ovo što sad vidim me uznemirava, pitajte druge članove vlada koliko je osoba bilo na tom mjestu gdje sam ja bio dva, tri puta. Ne znam ja ništa o istrazi, ali znam o svemu drugom. S Draganom Kovačevićem nisam ove godine bio tamo. Bio sam na brodu, ali i da sam bio s njim, pa što”, kazao je Milanović.

Milanović kaže i da DORH radi na krivi način: “Kako će sada dokazati gdje je otišlo dva milijuna kuna. Adresa za pitanje je Vlada i MUP i pitajte njih što se stvarno događalo.

Što se tiče Jakova Kitarovića, Milanović je ustvrdio da on nije uopće bitan u cijeloj priči.

“Jakov Kitarović je jedan dekor, čovjek je bio tamo na Martinje, u biti ih je zeznuo. Tko zna što bi bilo da nije bio tamo. Što ja znam tko se sve s njima družio, to čaršija priča. Evo imate i ovu dvojicu gradonačelnika koji su u dva dana mogli otići u Polineziju, a ne utjecati na svjedoke. U Europskom sudu također ima i budala, evo ja ću njih pitati smijem li ja govoriti o istragama. Ja ću govoriti o onome što mislim da treba govoriti”, rekao je Milanović.

Milanović je rekao kako o slučaju treba pitati one koji su stvarno nadležni, a to su DORH i Uskok.

“To je kao da idete loviti King Konga, a ulovite kokoš na kraju. Meni je Arsen Bauk rekao da moram paziti koje društvo biram. Dragan Kovačević nije bio loše društvo, on je čovjek s referencama. Koliko znam, ni Jakov Kitarović se nije družio s kriminalcima, pustite njega, on je zaista nebitan u cijeloj priči.”

Na kraju je rekao kako se u “Klubu” nije viđao s Damirom Krstičevićem.

R.I. /Foto:hrt

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina će biti u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

23 minute prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

3 sata prije

Vesna Vučemilović dala ostavku na sve funkcije u Suverenistima, HDZ bliže većini

Vesna Vučemilović objavila je da je podnijela ostavku na sve dužnosti koje je imala u Hrvatskim…

3 sata prije