Kategorije Premium sadržaj

Milanović pozvao Marka Skeju na sastanak pa mu zabranio ulazak na Pantovčak

Širi dalje

Predsjednik RH Zoran Milanović primio je u ponedjeljak predstavnike Udruge veterana Domovinskog rata 114. brigade Hrvatske vojske



Na sastanku s predsjednikom bili su predsjednik Udruge umirovljeni satnik Ante Banović-Krilnik, bivši zapovjednik 114. brigade HV-a general-bojnik Slaven Zdilar i zapovjednik 3. bojne 114. brigade HV-a umirovljeni satnik Stipe Ćoso.

U  jučerašnjoj objavi primijetili  smo da prijamu u Uredu predsjednika nije nazočio Marko Skejo, poznati HOS-ovac i zapovjednik 114. brigade u vrijeme Oluje.

Zanimljivo prioćenje danas su nam poslali iz Udruge IX. bojne HOS-a u kojem navode da je Skejo pozvan na prijam kod Milanovića, ali ga na Pantovčak nisu pustili:

“Na poziv Predsjednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića, a povodom 31. obljetnice osnutka 114. brigade ratni  zapovjednici brigade, zapovjednici bojni i predsjednik udruge veterana 114. br. HV, dana  04. srpnja 2022. odazvali su se pozivu na kojem su Predsjednika RH upoznali s ratnim putem brigade,  kao i radom Udruge veterana 114. br. HV.

Priopćenje Ureda Predsjednika RH koje je izašlo u javnosti nije u potpunosti točno. Naime među ratnim zapovjednicima 114. br. HV bio  je i ratni zapovjednik brigade, pukovnik Marko Skejo, i ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a bojnik Miće Ćuk kojima je zabranjen ulazak u Ured predsjednika zbog kravate na kojoj je bio amblem HOS-a.

Protokol i savjetnik predsjednika za branitelje gospodin Marijan Mareković zamolio je ratne zapovjednike Marka Skeju i Miću Ćuka da skinu kravate što su imenovani izričito odbili, jer je pod tim znakom poginulo preko 700 bojovnika HOS-a koju su ugradili svoje živote u slobodnu i nezavisnu državu Hrvatsku.

Nakon toga su Skejo i Ćuk napustili Pantovčak, a ostali otišli na prijem kod predsjednika RH”, objavili su iz Predsjedništva Udruge IX. bojne HOS-a.

Situaciju nam je dodatno prepričao Marko Skejo: “Pozvani smo, došli smo na Pantovčak, a ondje nam je prišla žena iz protokola i general Mareković i tražili da skinemo kravate prije nego uđemo kod Milanovića.

Rekao sam mu da da bi sam sebi radije grkljan isčupao nego skinuo kravatu s HOS-ovim grbom. Time bi se odrekao brojnih prijatelja koji su poginuli braneći Hrvatsku”. Nakon toga naš boravak na Pantovčaku je završen,” kazao je nam je Skejo.

R.I. /Foto:rtl


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

9 sati prije