Kategorije Premium sadržaj

Milorad Pupovac tužio Željku Markić, tvrdi da je osramoćen i fizički ugrožen

Širi dalje

Milorad Pupovac i  SDSS-om tužili su Željku Markić, izvršnu direktoricu udruge U ime obitelji, objavio je portal Narod. Na Općinskom sudu u Zagrebu u petak je održano ročište  na kojem su svjedočili Milorad Pupovac, Velimir Bujanec i Željka Markić.



Pupovac je Markić tužio zbog izjava u emisiji Bujica, 19. 10. 2020., tjedan dana nakon što je Danijel Bezuk na Trgu sv. Marka pucao na zgradu Vlade i teško ozlijedio jednog policajca.

Željka Markić je u gostovanju na Z1 u emisiji Bujica komentirala govor mržnje općenito i iz pozicije vlasti, tvrdeći da je i ona sama izložena govoru mržnje.

Pupovac i SDSS tvrde da je Markić proglasila SDSS “gnijezdom domaćeg terorizma” te zbog “sramoćenja i difamacije političke stranke” i fizičkog i životnog ugrožavanja Pupovca i SDSS-a, traže od Markićke naknadu štete u iznosu od 10.000  kuna Pupovcu i 10. 000 SDSS-u.

Kao razlog tužbe Pupovac navodi pitanje voditelja  “Mislite li da je gnijezdo domaćeg terorizma u SDSS-u?” te odgovor Željke Markić: “Dakle, de facto g. Plenković je u koaliciji sa ljudima koji odgovaraju opisu onoga što je on nazvao domaći terorizam.”

Pitanje o domaćem terorizmu postavljeno je u kontekstu pucnjave na zgradu Vlade koju je u to vrijeme počinio 22-godišnji Danijel Bezuk pri čemu je teško jednog policajca te počinio samoubojstvo, a premijer Andrej Plenković ustvrdio da je riječ o terorističkom činu domaćeg ekstremizma.

M. Marković/Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

53 minute prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

4 sata prije