Kategorije Premium sadržaj

Mladi proslavili blagdan Svih svetih uz misu, predstavu i Holywin

Širi dalje

Uoči svetkovine Svih svetih, mladi su se okupili na tradicionalnom Holywinu (Svetost pobjeđuje), koji je ove godine počeo misnim slavljem u Bazilici sv. Antuna Padovanskoga na zagrebačkom Svetom Duhu, izvijestili su u utorak iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije.



Euharistijsko slavlje predvodio je dehonijanac p. Marko Šop, a na početku misnoga slavlja okupljene je pozdravio fra Zvonimir Pervan, OFM Conv.

“Svi ljudi se rađaju kao originali, ali mnogi umru kao kopije”, citirao je bl. Carla Acutisa i dodao kako je time istaknuo potrebu da se živi kršćanski poziv autentično i ostvaruje svetost na jedinstven način – svetost koju zahtijeva trenutak našega vremena.

“Kako je lijepo vidjeti mnogo mladih koji žele i trude se živjeti svetost i koji umjesto pokazivanja bundeva, svijetu pokazuju srca ispunjena ljubavlju Božjom”, rekao je.

P. Marko Šop rekao je da smisao vjere nije ne sagriješiti, već odgovoriti na Isusov poziv – doći k Njemu i upoznati njegovo Srce.

“Isus je došao uništiti prokletstvo grijeha, a ne da nas taj grijeh baca u pakao”, rekao je u homiliji. Naglasio je kako čežnja Srca Isusova toliko velika “da nas privuče bliže k sebi, da osjetimo toplinu Njegova Srca, da se ugrijemo i da čujemo kako to Srce kuca, da uskladimo svoje srce s tim otkucajima Srca i da u njegovoj blizini nema straha”.

Na kraju svete mise povjerenik za pastoral mladih, vlč. Kristijan Tušek poručio je mladima i svima da budu svetost koju Isus želi vidjeti u svijetu, da svetost pobijedi u njihovim životima, obiteljima i zajednicama u kojim djeluju. Misno slavlje pjesmom je animirao Nadbiskupijski zbor mladih.

U prepunoj Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta nakon svete mise uslijedila je predstava o životu sv. Margarete Marije Alacoque, velike štovateljice i glasnice Srca Isusova, naslovljena “Volite ljubav, ali volite ju savršeno i predano”.

Ponovljena izvedba predstave održat će se u utorak, 1. studenog, na svetkovinu Svih svetih.

Redateljica i scenaristica ovogodišnje predstave je Ivana Foretić, a Holywin se održava u organizaciji Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije.

Hina/Foto: Zagrebačka nadiskupija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

DP postavio još jedan uvjet Plenkoviću: “Neka me streljaju, ali to ću hitno provesti”

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić je za 24 sata je rekao da je jedan od uvjeta Domovinskog…

16 minuta prije

Pupovac žestoko napao DP, usporedio ih s pogavnikom Antom Pavelićem

Milorad Pupovac je gostovao na N1 i otkrio da je dogovor manjina da Plenkoviću daju onoliko…

33 minute prije

Pupovac o Hasanbegoviću: ‘Ekstremnost, zatucanost i zaostalost ne smije biti u Vladi’

Bili su najvjerniji partner Andreja Plenkovića, primali su zbog koalicije s HDZ-om udarce sa svih…

53 minute prije