Kategorije Premium sadržaj

MUP povukao sramotnu odluku, Matko Škalamera vraćen na posao

Širi dalje

Matko Škalamera vraćen je na posao u Ravnateljstvo civilne zaštite u Ministarstvu unutarnjih poslova u Rijeci, potvrđeno je iz MUP-a za Novi list.



Izlaskom iz istražnog zatvora prestao je vrijediti razlog da se Škalameru drži udaljenim iz službe.

Matko Škalamera, poznati HGSS-ovac, alpinist i zaposlenik civilne zaštite u sastavu MUP-a, lažno je prijavljen za napad na srpskog povratnika i člana HDZ-a Dobrivoja Arsića, što je izazvalo niz reakcija riječke javnosti i građana te je prošlog tjedna održan i skup podrške Škalameri.

Skup podrške Škalameri je organizirala navijačka skupina Armada, čiji je Škalamera član. Mediji su da je podršku Škalameri došlo iskazati više od dvije tisuće građana.

Susjedi u Mavrima su za Novi list izjavili da je Arsić problematična osoba, a mediji su u objavili i videosnimku incidenta koji se dogodio između Arsića i Škalamere, koja nije snimila uvrede, na nacionalnoj ili bilo kakvoj drugoj osnovi.

Škalamera je, u međuvremenu, nakon ispitivanja svih svjedoka u postupku, pušten da se brani sa slobode. MUP je prvog dana kad je Škalamera bio priveden, izdao priopćenje o tome da će Škalamera biti udaljen iz službe, no sada kad je istražni sudac odlučio da se može braniti sa slobode, za definitivnu odluku čeka se sudski rasplet, a u međuvremenu će Škalamera nastaviti raditi svoj posao.

Službeno pojašnjenje

“Člankom 112. stavkom 3. Zakona o državnim službenicima izričito je propisano: ‘Smatra se da je udaljen iz službe službenik protiv kojega je pokrenut istražni postupak i određen pritvor, o čemu se donosi rješenje.’”

Istim člankom, stavkom 4. je propisano da “udaljenje iz službe traje do okončanja kaznenog postupka ili postupka zbog teške povrede službene dužnosti, a u slučaju iz stavka 3. ovoga članka (ako je pokrenut istražni postupak i određen pritvor), do isteka pritvora”, pojašnjeno je u MUP-u.

Foto: facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rafalei će sutra letjeti nad Hrvatskom. Evo gdje ih sve možete vidjeti

Dva hrvatska Rafalea će u srijedu 1. svibnja 09:00 do 11:00  u čast vojno redarstvene…

11 minuta prije

Plenković potvrdio: “Novih izbora neće biti, pobjednici formiraju vladu”

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Predsjedništva stranke najavio je da će sutra građani moći vidjeti…

43 minute prije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

4 sata prije