Kategorije Premium sadržaj

Na Facebooku nitko ne može blokirati Marka Zuckerberga

Širi dalje

Pokušate li na Facebooku blokirati postove Marka Zuckerberga dočekat će vas poruka da to ne možete učiniti. No, ispada da ovdje nije riječ o njegovoj taštin



U doba društvenih mreža normalna je pojava da neki korisnik blokira drugog korisnika. Iz bilo kojeg razloga. Na taj način onemogućuje se pristup objavama i izravnom slanju poruka.

Blokiranje je dostupno svakome, no čini se da se ne može blokirati baš svatko. Naime, internet posljednjih dana bruji o tome da je nemoguće blokirati Facebook profil njegova osnivača Marka Zuckerberga!

Pokušajte, nije šala, ovdje je profil Marka Zuckerberga. 

Je li Zuckerberg iskoristio vlastitu poziciju i onemogućio bilo kome da ga blokira? Ili se radi o šali Facebookovih inženjera koji su se htjeli dodvoriti moćnom šefu?

Ništa od toga na kraju nije točno. Na kraju ispada da nije riječ o taštini, nego o – sigurnosnoj zaštiti, odnosno automatskoj reakciji Facebookova sustava.

Službeni odgovor iz Facebooka otkriva da postoji nešto što se zove ‘bloker blokiranja’ – automatski sustav koji reagira kad je određeni profil meta višestrukih blokiranja. Nekada zlonamjernici pokreću kampanje protiv određeni pojedinaca pa iz više izvora, odnosno s različitih profila krenu blokirati određenu osobu. Kako bi spriječili takav ‘mobing’, u Facebooku su isprogramirali zaštitni sustav koji će zaštiti ljude koje netko napada.

No, to ipak otkriva jedan podatak od Marku Zuckerbergu – izgleda da ga puno ljudi želi blokirati. To i nije toliko čudno kada se zna da je njegov profil među najpopularnijim na svijetu.

Zuckerberg ima preko 40 milijuna pratitelja.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

4 sata prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

4 sata prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

4 sata prije