Kategorije Premium sadržaj

Nakon bure oko Jasenovca napustila HRT! “Ovo je moja priča, nisam ničija sluškinja”

Širi dalje

U nizu voditeljica koje su u posljednje vrijeme napustile HRT, našla se i Marina Medved Pulić. Dugogodišnja voditeljica otišla je s javne kuće i odlučila život nastaviti u Berlinu.



Odlazak Karmele Vukov-Colić iznenadio je mnoge obožavateljice dugogodišnje voditeljice. Nije jedina, odlazak je objavila i Kornelija Benyovsky Šoštarić.

Što e Medved Pulić nagnalo na tu odluku za sada nije javno poznato, no mnogi nagađaju da razlog njezina odlaska ima veze s gostovanjem novinara Igora Vukića u emisiji ‘Dobro jutro, Hrvatska’ u kojoj je promovirana njegova knjiga o Jasenovcu.  Iako taj dan urednica bila Karolina Vidović Krišto, voditeljica je osjetila potrebu i uputila javnosti emotivno pismo isprike.

“S obzirom na to što ste sve objavili o meni ovih dana, molim vas da objavite i ovo pismo, da mi sin, jednom kad odraste, ne čita samo kako sam ‘podržavala zločine’, nego bude ponosan na svoju mamu jer je godinama činila ono što je mogla, barem pokušala, da on odrasta slobodno i bez straha. Svi koji su pogledali televizijsku seriju ‘Sluškinjina priča’, razumjet će kad kažem da ne želim da moja zemlja postane Gilead. Ovo je moja priča, a ja nisam ničija sluškinja”, napisala je tada Medved Pulić.

“Zašto se onda nisam ustala i otišla iz studija?”

‘Zločin je uvijek zločin, složit ćemo se. Zašto se onda nisam ustala i otišla iz studija? Pa pomalo sam se umorila. Od svega ranije navedenoga. I što sam doznala? Da šutnja može biti glasna. Sad su valjda svi shvatili što se događa. I što većina čini da to spriječi? Pišu mrziteljske članke ili se, kao što je to moja matična kuća učinila, naknadno ograđuju. Ako ništa drugo, barem je netko otvorio oči. Pitanje je što će učiniti (osim dosad navedenog). A ja? Spremna sam na sve. Osude kolega, javnosti, narušeni ugled, otkaz. Baš sve. Socijalno sam osviješteni domoljub. Zalažem se za ljudska prava i slobode. Borim za obespravljene. Osuđujem svaki zločin. Pokazala sam to i dokazala, samo u posljednje tri godine, nebrojeno puta u emisijama ‘Vita jela, zelen bor’, ‘Imam problem’ i ‘Dobro jutro Hrvatska'”, dodala je Marina.

Od početka prosinca donedavna HRT-ova uzdanica radi kao PR menadžer za jednu njemačku tvrtku koja jedina u svijetu proizvodi hrskavice za koljena.

Megy Matičić/Foto:hrt


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

8 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

8 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

8 sati prije