Kategorije Premium sadržaj

Nakon otkaza Dragi Ćosiću pljušte smjene direktora na HRT-u

Širi dalje

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je odluku o smjeni ravnatelja Poslovne jedinice produkcija Joze Barišića i ravnatelja PJ Tehnologije Nikole Bonačića Krešića



Kako Hina neslužbeno doznaje, ravnatelj HRT-ove produkcije Jozo Barišić razriješen je u četvrtak na vlastiti zahtjev i na njegovo mjesto u petak kao vršitelj dužnosti ravnatelja produkcije dolazi Josip Krajina, a Bonačić Krešić razriješen je također na vlastiti zahtjev još u srijedu, a na njegovo mjesto kao vršitelj dužnosti dolazi Marko Malnar.

Razrješenje Joze Barišića uslijedilo je nakon medijskih napisa o navodno spornoj nabavi nekih programskih sadržaja iz vanjske produkcije, među kojima se spominje i serija ”Je li moglo drugačije” na što je početkom ovog tjedna upozorio i Ogranak Hrvatskog novinarskog društva na HTV-u.

Neslužbena je informacija da jeravnatelj tehnologije Bonačić Krešić razriješen je na osobni zahtjev nakon što je, navodno, predloženo povećanje za pedesetak djelatnika u njegovoj poslovnoj jedinici.

Najnovijom odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, u ”starom” su sastavu Ravnateljstva javne radiotelevizije u punom mandatu ostali ravnatelj programa Renato Kunić i ravnatelj poslovanja Mislav Stipić ( na naslovnoj fotografiji uz Jozu Barišića).

Mate Matić, odvjetnik komentatora Drage Ćosića potvrdio je da je njegov klijent u četvrtak dobio redovan otkaz skrivljenim ponašanjem te najavio kako to zbog toga kreće u spor s HRT-om.

HRT je pokrenuo postupak utvrđivanja povrede radne obveze za nekoliko svojih djelatnika vezano za zloupotrebu ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo (SP) u Rusiji.

Nakon što su se četiri ulaznice za finale SP-a pojavile u prodaji, FIFA (Svjetska nogometna organizacija) zatražila je od EBU (Europska unija javnih televizija), čiji je HRT član, objašnjenje o okolnostima pojavljivanja spornih karata u prodaji.

Drago Ćosić i međunarodni koordinator HRT-a Saša Dedić osumnjičeni da su sudjelovali u preprodaji ulaznica za Svjetsko prvenstvo.

U utorak je DORH potvrdio da je Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu počelo izvide o preprodaji karata za to Svjetsko nogometno prvenstvo.

G. Matković/Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije