Kategorije Premium sadržaj

Nakon pristiska javnosti HRT povukao otkaz novinaru koji je napao Vrdoljaka

Širi dalje

HRT je  iz procedure povukao davanje izvanrednog otkaza novinaru Miloradu Šikanjiću. Umjesto otkaza Šikanjiću je izrečeno upozorenje



Šuikanjić jebio je pozvan da zajedno s novinarima Jasminom Klarićem iz Novog lista i Nevenom Pavelićem s portala Hrvatska danas komentira dnevno politička zbivanja.

U eteru je kritizirao povratak Ivana Vrdoljaka na čelo Hrvatske narodne stranke.

‘Kada biračima pokažeš, ti koji si kao bio liberal i ušao na SDP-ovoj listi, da misliš da su stoka sitnog zuba, ti si po mom mišljenju politički mrtav. U svakom slučaju jedna politička lešina. Jednostavno, kad si moralno mrtav, onda si moralni leš. To je ono po čemu će Vrdoljak i svi koji ga podupiru zaudarati’, izjavio je Šikanjić eter Hrvatskog radija.

Nakon emisije HNS je urgirao na HRT-u, uputio dopis  u kojem se žalio na neprofesionalni sadržaj emisije, kršenje Zakona o HRT-u, Zakona o medijima i Etičkog kodeksa HRT-a.

Nedugo potom na HRT-u pokrenuli proceduru za izvanredni otkaz Šikanjiću. Kada su vidjeli što se dogodilo iz HNS-a su ponovno regirali pozivajući HRT da preispita svoju odluku ograđujući se pritom o otkaza novinaru.

Nakon prisika javnosti HRT-a je povukao prijedlog o izvanrednom otkazu, a da ne ispadne da se ništa nije dogodilo Šikanjić je dobio upozorenje.

Milorad Šikanjić je novinar je s dugogodišnjim iskustvom. Karijeru je počeo u Hini, a 1998. postao je prvi glasnogovornik i urednik Glasnika Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Od 2003. radi u Informativnom programu Hrvatskog radija, a do nedavno je bio jedan od urednika emisije “U mreži prvoga”, koja je 2015. osvojila Večernjakovu ružu.

Kao politički komentator, redovito je gostovao u emisijama HRT-a.

Foto:pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

9 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

12 sati prije