Kategorije Premium sadržaj

VIDEO: Objavljena snimka uhićenja čovjeka koji je spasio Trnje od poplave

Širi dalje

Tihomir Blagus je postao poznat hrvatskoj javnosti nakon što je u petak navečer, tijekom nevremena u Zagrebu, provalio u ustavu Hrvatskih voda te otvorio odvodni kanal prema Savi. Pothvat hrabrih Trnjana objavljen je na Facebooku istu večer, a već sljedeći dan Tihomir je priveden.



Danas je na Facebook grupi ‘Trnje – na posljednjoj liniji obrane’ objavljena je fotografija, a potom i video snimka uhićenja. Na snimci se vidi kako je jedan policajac Blagusu izbio mobitel iz ruke, a potom su ga dvojica oborila na tlo.

Pritom mu je jedan policajac koljenom pritisnuo vrat.

– Ovako je izgledalo uhićenje našeg Tihomira. Noga na vratu??? Zar nismo nedavno vidjeli što se u Americi dogodilo zbog sličnog policijskog postupka. Važno je za napomenuti da se Tihomir nije opirao, i čemu onda ovakav postupak? Čemu lisice?”, pitaju se u Facebook grupi.

 

Blagus je u nedjelju ispričao što se točno dogodilo.

“Prolazi neki čovjek, kaže mi gore ti je policija, da Hrvatske vode rade prijavu za tužbu zbog provale koja se dogodila noć ranije.”

“Ja sam provalio”, priznao im je Tihomir odmah i počeo ih snimati, dok su oni snimali ustavu. Policajac mu je, kaže, izbio mobitel iz ruke rekavši mu da ga ne smije snimati.

“Onda smo se malo tu naguravali, stavili su mi lisice i otpeljali u policiju”, priča Tihomir.

Od zagrebačke policije doznajemo kako je priveden muškarac jer je utvrđena prekršajna odgovornost vezana za kršenje javnog reda i mira. Nakon krim istraživanja je pušten kući.

U policijskoj postaji Trnje proveo je oko tri sata. Bili su, kaže, korektni prema njemu, a onda su ga, kaže, pustili zbog prevelikog pritiska javnosti.

“Internet gori, dobili smo naredbu da te pustimo”, rekli su mi. Zbog privođenja je, kaže, bijesan.

Zagrebačka policija dana je objavila kako je muškarac priveden jer je uznemiravao i vrijeđao policajce na očevidu, a ne zbog provale u objekt Hrvatskih voda, odnosno otvaranja odvodnog kanala prema Savi.

M. Marković/Foto:Facebook

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

8 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

10 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

13 sati prije