Kategorije Premium sadržaj

Nova lica vratila publiku: HRT najgledaniji, slijede Nova TV i RTL

Širi dalje

Agencija za elektroničke medije (AEM) objavila je analizu gledanosti televizijskog programa za kolovoz prema kojoj je najgledaniji televizijski kanal HRT 1 s 14,01 posto gledanosti (share), slijedi Nova TV s 13,18 i RTL s 9,29 posto gledanosti.



Na popisu 15 najgledanijih televizijskih kanala slijede HRT 2, Doma TV i RTL 2  s gledanošću od 7,35 do 4,61 posto, HRT 4 ima 1,94, a HRT 3 1,26 posto sharea, a kao posljednji navedni kanal u analizi naveden je Fox s 0,98 posto gledanosti.

Najgledanija emisija u kolovozu bio je prijenos finala nogometne Lige prvaka na HRT 2 s 41,3 posto sharea, prijenos polufinala tog natjecanja na HRT2 imao je 33,83 posto, a kao treća i prva informativna emisija po gledanosti bio je Dnevnik Nove TV s 31,76 posto.

U petnaest najgledanijih emisiji po četiri ih je bilo prikazano na HRT 1 i HRT 2, pet ih je s Nove TV, a dvije iz produkcije RTL Televizije.

Od nezemaljskih televizijskih kanala najgledaniji je Nickelodeon s 3,52 sharea, slijede N1 i National Geographic s 3,33, odnosno 1,4 posto.

Istraživanje je provela tvrtka AdScanner d.o.o. na uzorku od 900 kućanstava koja predstavljaju 720.000 IPTV i kabelskih kućanstava u Hrvatskoj.

Javna objava anketa gledanosti televizijskog programa ponovno je pokrenuta na stranicama AEM-a krajem svibnja kada je bila objavljena prva analiza gledanosti televizijskih programa od srpnja do prosinca 2019. izrađena u suradnji s agencijom AdScanner, HT-om i A1.

Cilj AEM-a je omogućiti uvid u trendove gledanosti unutar cjelokupnog televizijskog tržišta, na raznovrsnim distribucijskim platformama, a što uključuje i dio naplatnih televizijskih usluga i to na mjesečnoj razini, ističu u Agenciji za elektroničke medije.

R.I. /Hina/Foto:hrt

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tužan prizor omiljenog mjesta bogatih. Hotel je ostao bez glavne atrakcije

Na jednoj od slikovitih serpentina koje se uspinju prema Furkapassu, alpskom prijevoju u južnoj Švicarskoj, na nadmorskoj…

49 minuta prije

HDZ nastavlja provocirati Milanovića: Vrhovni šarlatan bezočno laže!

HDZ nastavlja s provociranjem predsjednika RH Zorana Milanovića na Facebooku, na što on ne reagira…

1 sat prije

Javio se Pupovac: Neću dopustiti da nas ponižavaju

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je da pri formiranju vlade i parlamentarne većine neće dopustiti…

2 sata prije