Kategorije Premium sadržaj

Novinar Večernjeg lista Stipe Puđa dobio nagradu Grada Frankfurta

Širi dalje

Gradonačelnik Frankfurta Peter Feldmann uručio je u utorak uvečer, u povijesnoj dvorani Frankfurter Paulskirche, nagrade grada Frankfurta zaslužnim građanima stranog podrijetla.



Na prijedlog Vijeća stranaca grada Frankfurta i Gradskog ureda za strance, Nagrade grada Frankfurta ove je godine dobilo 37 građana iz redova 26 od ukupno 212 nacija koji žive i rade u Frankfurtu, piše Fenix-magazin.de

Hrvatska zajednica, koja je sa 17 tisuća Hrvata druga po brojnosti zajednica građana stranog podrijetla u 750 tisuća velikom Frankfurtu, ove godine ima dvoje dobitnika.

Dobitnici Stipe Puđa i Ljiljana Šiletić

Za izuzetan doprinos na području javnog djelovanja nagrađen je novinar i urednik Večernjeg lista Stipe Puđa, dok je nagradu za izuzetan doprinos u sektoru obrazovanja nagrađena Ljiljana Šiletić.

Dodjeljivanju nagrada nazočilo je pet stotina uzvanika, brojni predstavnici diplomatsko-konzularnog zbora grada Frankfurta među kojima je bio i generalni konzul RH u Frankfurtu Vladimir Duvnjak. Nacionalni gradski projekt nagrađivanja građana stranog podrijetla, koji je podržan od kancelarke Angele Merkel, prvi put je u Frankfurtu proveden prošle godine kada je Nagradu grada Frankfurta za izuzetan doprinos za područje znanosti dobio hrvatski znanstvenik dr. Ivan Đikić.

Stipe Puđa:  Izuzetno sam ponosan da sam jedan od dobitnika ove vrijedne nagrade (Nagrade grada Frankfurta). Posebno mi je drago da sam tu nagradu, u krugu svoje obitelji i prijatelja, primio u povijesnoj dvorani Frankfurter Paulskirche,rodnom mjestu njemačke demokracije gdje je (1948. godine) održano prvo zasjedanje demokratski izabranog njemačkog parlamenta. Držim da i sam odabir mjesta uručenja nagrade dodatno uvećava njenu važnost i vrijednost.

Zahvaljujem Gradu Frankfurtu i predlagateljima koji su prepoznali moj rad ne samo kao novinara već i idejnog tvorca Večernjakove domovnice, izbora najpopularnijih Hrvata u Njemačkoj i iseljeništvu koji povezuje ne samo našu domovinu i iseljeništvo već i nas Hrvate s Nijemcima i drugim ljudima na izgradnji boljeg i pravednijeg društva.

Dr. Ivan Đikić, poznati hrvatski znanstvenik i prošlogodišnji dobitnik nagrade grada Frankfurta:

Frankfurt je grad različitih kultura, grad koji prepoznaje vrijednosti, značenja i bogatstvo ljudi različitih nacija koji u njemu žive.

Izuzetno mi je drago da su prepoznali rad Stipe Puđe.  Entuzijazam, energija i volja koje sam vidio kod Stipe Puđe i kad sam bio na dodjeli nagrade Večernjakova domovnica u Bad Homburgu su me oduševile. On je inicijator tog vrijednog projekta kroz koji Večernji list uspijeva pokazati Hrvatskoj i Njemačkoj bogatstvo koje nudi hrvatsko iseljeništvo.

Kao prošlogodišnji dobitnik nagrade grada Frankfurta, čijoj dodjeli nažalost nisam mogao nazočiti, ponosan sam što sam večeras tu na dodjeli nagrade Stipi Puđi i što mogu iz publike uživati u tome.

Čestitamo kolegi Stipi Puđi i Ljiljana Šiletić

MP/Fenixmagazin.de


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije