Kategorije Premium sadržaj

Obitelj Bijedić demantira: “Ubijena Lana nije praunuka Džemala Bijedića!”

Širi dalje

Nakon što su mediji u BiH objavili da je 19-godišnja Lana Bijedić praunuka Džemala Bijedića, redakciji Oslobođenja u Sarajevu obratio Džemal Bijedić, unuk Džemala Bijedića, kako bi demantirao novinarske napise o obiteljskoj relaciji Lane i Džemala Bijedića.



“Čitava naša obitelj je pogođena ovom stravičnom tragedijom, ne možemo vjerovati što se desilo. S druge strane, ogorčeni smo na medije koji kite na ovako ružan način.

Lana nije praunuka Džemala, već Nurudina Bijedića. Salko i Džemal Bijedić su od dva brata djeca. Salko je imao, između ostalog, sina Nurudina, a Nurudinova kćer je Nina majka nastradale Lane”.

Iako Lana Bijedić nije praunuka poznatog bh. i jugoslavenskog političara Džemala Bijedića nego Džemalova brata Nerudina Bijedića, rodbinski su izravno povezani.

Tijelo 19-godišnje Lane Bijedić iz Mostara pronađeno je sinoć u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog. Pripadnici Gorske službe spašavanja iz Ljubuškog i Čitluka, njih šest, sat vremena poslije izvukli su tijelo iz rijeke.

Njeno tijelo je u rijeci uočio ribar. Međutim, ni on u prvi mah nije bio siguran da je riječ o tijelu pa ga je, da ga voda ne odnese, dovukao do obale, nakon čega je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

Dnevni avaz piše da Lana Bijedić nije ubijena iz vatrenog oružja, na njenom tijelu su nađeni su tragovi koji upućuju da se sa ubojicom borila.

Tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić potvrdio je da je umrla nasilnom smrću.

“Na tijelu djevojke uočljivi su tragovi noktiju, odnosno nasilja i borbe, tako da smo uvjereni da se radi o nasilnoj smrti. S obzirom na to da je jučer tijekom obavljanja očevida pao mrak, policijski službenici su danas nastavili s istragom na mjestu gdje je djevojka pronađena i zasad nemamo osumnjičenih, a obdukcija će biti izvršena u utorak u 8 sati”, kazao je Aničić.

M. Marković/Foto:Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

3 sata prije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

3 sata prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

4 sata prije