Kategorije Premium sadržaj

Objavljena imovinska kartica Mije Crnoje, ministra s najkraćim stažom

Širi dalje

KONAČNO je javnosti dostupna i imovinska kartica Mije Crnoje, ministra s najkraćim stažem u Vladi. Iz nje je vidljivo da u vlasništvu ima stan od 57,6 m2 u Zagrebu te zemljište u Samoboru od 655 m2, zbog kojega je i morao otići iz Vlade.



Mediji su otkrili da je Crnoja umjesto u Zagrebu, gdje stvarno živi, prijavljen u Samoboru na spomenutom zemljištu iako je na njemu podignuta samo drvena baraka. Za stan u Zagrebu navodi da ga je stekao darovnim ugovorom, a zemljište “ustupanjem bez naknade”. Zemljište je Crnoja, kao 60-postotni ratni invalid, dobio od Grada Samobora za gradnju kuće. Za to je dobio i kredit koji mu subvencionira država.

Iz imovinske kartice vidljivo je da mu je povlašteni kredit uz 2% kamate odobren 2009., no ni sedam godina kasnije nije počeo gradnju. Iz Ministarstva branitelja nedavno su objavili da je Crnoja bio dužan stambeni kredit “namjenski utrošiti u roku od godinu dana od dana sklapanja ugovora o kreditu s bankom”.

No, Crnoja je 56 tisuća eura stavio na štednju i ubire kamate, a medijima je bahato odgovarao da je to njegov novac i da može s njim raditi što hoće. “Čak i putovati oko svijeta”.

No, kako se radi o povlaštenom kreditu za ratne invalide,  zakonom je uređeno i kako se moraju potrošiti. Od 56 tisuća eura koje je dobio Crnoja otplaćuje samo 40% kredita ili 22.400 jer je oslobođen u postotku invaliditeta. Za tih 22.400 eura uz 2% kamate mjesečna mu je rata nešto manja od 83 eura. Ako je svih 56 tisuća eura stavio na štednju uz kamatu od 1,7% na 36 mjeseci, ispada da kamatama od štednje otplaćuje kredit.

On i supruga imaju i poslovne udjele i dionice u tri tvrtke. Pedesetpostotni  je vlasnik tvrtke Energija Benkovac d.o.o., vlasnik je 20 dionica tvrtke Eko Južni Jadran d.o.o. u kojoj je i član nadzornog odbora. Vlasnik je i tvrtke Rumica Usluge d.o.o., a predsjednik je Nadzornog odbora u Braniteljskoj udrugi Zavjet te u NK Dubrava Tim Kabel.

Prije nego je postao ministar Crnoja je imao opću nesposobnost za rad, koju je promijenio u profesionalnu 20-ak dana prije nego je postao ministar.

Imovinsku karticu Mije Crnoje možete pogledati OVDJE

 
.

D. L. /Foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije