Kategorije Premium sadržaj

Okrugli stol: Hrvatska Vlada ima pravo pokrenuti zahtjev za ratnu odštetu od Srbije

Širi dalje

Hrvatska Vlada, temeljem pravomoćnih presuda iz Srbije, ima pravo pokrenuti zahtjev za ratnu odštetu od te države, zaključak je tj. inicijativa, sa okruglog stola „Ovčara – zločin bez kazne“ koji je organizirala Udruga zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara.



“Očekujemo puno od hrvatskih institucija osobito glede zahtjeva za isplatu ratne odštete Hrvatskoj koja sada ima itekako temelj u presudama koje su svojom upornošću prošle godine dobile obitelji ubijenih na Ovčari”, poručeno je sa okruglog stola.

Ministarstvu znanosti i obrazovanja sa skupa je upućen zahtjev da se u svim školama, osobito tamo gdje su većina djeca pripadnika srpske nacionalne manjine uvede jedinstven obrazovni sustav u kojem će djeca o Domovinskom ratu učiti kao o obrani hrvatskog naroda od srpsko-crnogorske i JNA agresije, a ne kao do sada o građanskom ratu.

Sa okruglog stola inicirana je i izmjena Kaznenog zakona s novim kaznenim djelom Kršenje Deklaracije o Domovinskom ratu.

Prijedlog je da se onaj tko krši Deklaraciju o Domovinskom ratu kazni  kaznom zatvora od najmanje pet godina, a ako je prekršitelj državni ili lokalni dužnosnik, službenik i namještenik kaznit će se kaznom zatvora od najmanje osam godina.

Hina/Foto: Fah


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Butković s Anušićem sjeo na kavu pa se narugao Milanoviću

HDZ i Domovinski pokret ovih bi dana trebali sastaviti vladu, a tu je činjenicu iskoristio…

58 minuta prije

Josip Jurčević je prošle godine bio uhićen, pretresli su mu kuću

U studenom prošle godine zagrebačka policija pretražila je obiteljsku kuću Josipa Jurčevića, novog saborskog zastupnika…

1 sat prije

Otkriveno zašto Josip Jurčević neće dati podršku HDZ-u

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro potvrdio je danas Hini da njihov zastupnik Josip Jurčević…

2 sata prije