Kategorije Premium sadržaj

Omiljeni župnik i dekan napustio svećenički red! Vjernici pričaju da se fatalno zaljubio

Širi dalje

Omiljeni župnik, dekan i egzorcist, Ivica Bačani, nenadano je napustio svećenički red! Bačani je u Podravini slovio kao najveći ‘svetac’ među svećenicima, a vjernici pričaju da se fatalno zaljubio



Vijest da je velečasni Ivica Bačani, župnik u Virju kod Đurđevca i dekan Virovskog dekanata, zatražio razrješenje od svojih službi šokirala je Virovce, a posebno ih je pogodila glasina da je zatražio “izlazak” iz svećeničkog reda.

Ivan Rak, kancelar Varaždinske biskupije potvrdio nam je da je velečasni Bačani, inače porijeklom iz Malog Bukovca pokraj Ludbrega, razriješen svojih službi, Podravski.hr

– Varaždinska biskupija potvrđuje da je u Župi Virje došlo do personalnih promjena. Prečasni Ivica Bačani, župnik i dekan u Virju, na vlastiti je zahtjev razriješen župničke i dekanske službe, a velečasni Žarko Pavlović, župnik u Miholjancu, imenovan je privremenim župnim upraviteljem Župe Virje – navodi Ivan Rak.

Na upit je li točna informacija da je velečasni Bačani zatražio “izlazak” iz svećeničkog reda, kancelar Rak nam je poručio da, iako Biskupija poštuje interes javnosti, nije u mogućnosti dati odgovor, piše taj portal.

Vlč. Bačani u Podravini je slovio kao najveći ‘svetac’ među svećenicima

– Radi prava osobe na zaštitu njezine privatnosti i intimiteta jedino ona sama ima pravo odlučiti želi li i na koji način odgovoriti na navedena vaša pitanja – dodao je Ivan Rak.

Odlazak velečasnog Bačanija šokirao je i njegove kolege svećenike među kojima također kruži vijest da namjerava napustiti svećenički red. Naime, Bačani je slovio kao najveći “svetac” među svećenicima, a bavio se i egzorcizmom, iako službeno nije bio egzorcist.

– Dosta se interesirao o egzorcizmu jer je smatrao da posjeduje vještine za istjerivanje zlih bića. No, samo biskupi mogu biti službeni egzorcisti, tako da je to područje zapravo bilo njegov hobi. I mi smo zatečeni njegovim zahtjevom za razrješenjem službi, a nitko od nas ne zna je li točna glasina da namjerava napustiti svećenički red – rekli su nam svećenici iz Virovskog i Đurđevačkog dekanata.

Neslužbeno smo doznali da je varaždinski biskup Josip Mrzljak dao Bačaniju rok od dva mjeseca da preispita svoju odluku o napuštanju svećeničkog reda. Novog dekana svećenici iz Virovskog dekanata će izabrati u rujnu na svom redovitom sastanku.

Vjernici iz Virja koji redovito odlaze na misu još ne mogu vjerovati da su ostali bez omiljenog župnika te su uvjereni da su glasine o Bačanijevom napuštanju svećenstva neistinite.

– Ljudi sad svašta pričaju, pa čak i spominju da se prečasni Bačani zaljubio i da zbog toga želi izaći iz svećeničkog reda. Ne vjerujemo da su to istinite priče jer je naš velečasni u potpunosti posvećen duhovnom životu. Vrijeme će pokazati jesu li sve to samo izmišljene selske priče ili istina – priča nam jedna Virovka koja je redovita na misama u tamošnjoj crkvi.

Velečasni Bačani se još nije oglasio na upit o odlaska iz Virja i glasina o napuštanju svećeničkog reda, navodi podravski.hr

MP/Foto:podravski.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

9 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

9 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

9 sati prije