Kategorije Premium sadržaj

Osnivač Revoluta, ruski milijarder Nik Storonsky, osudio rusku invaziju na Ukrajinu

Širi dalje

Nikolay (Nik)  Storonsky,  ruski milijarder i suosnivač Revoluta, objavio je u utorak da se protivi ruskom ratu protiv Ukrajine. Objavio je i da će njegova tvrtka idući tjedan uplatiti dva milijuna američkih dolara Crvenom križu Ukrajine.



Storonsky (37) je odrastao u Rusiji, ali je djelomično ukrajinskog podrijetla. Ima dvojno britansko-rusko državljanstvo.  Vlad Yatsenko (38), suosnivač Revoluta i glavni tehnološki direktor, je Ukrajinac i ima dvojno britansko-ukrajinsko državljanstvo.

“Kad sam odrastao, pojam rata između Rusije i Ukrajine bio je nezamisliv. Ne samo zato što su rat i gubitak nevinih života uvijek pogrešni, već zato što su mi Ukrajinci i Rusi srodnici”, napisao je Storonskij u pismu na Revolutovoj web stranici u utorak

“Moj otac je Ukrajinac. Imam obitelj i prijatelje diljem Ukrajine – ljude do kojih mi je duboko stalo i za koje sam izuzetno zabrinut.”

Revolut je objavio da nudi podršku pri preseljenju svim svojim zaposlenicima sa sjedištem u Ukrajini koji se žele preseliti u inozemstvo ili unutar Ukrajine. Storonskij je u pismu “invaziju opisao kao pogrešnu i potpuno odvratnu”.

Nije htio izdvajati svoje ruske zaposlenike niti ih osuđivati, kaže u pismu.

“Morao sam prvo dobro razmotriti dobrobit naših kolega u Rusiji. Oni nisu učinili ništa loše, jednostavnu su pomogli izgraditi Revolut, uzdržavajući vlastite obitelji svojim teškim radom, baš kao i njihovi kolege u Ukrajini”.

Revolut jedan od najcjenjenijih start-upova u Velikoj Britaniji

Revolut, financijska aplikacija koja pruža bankovne, investicijske i druge usluge upravljanja novcem, najcjenjeniji je start-up u Velikoj Britaniji, piše Forbes. U srpnju 2021. godine prikupili su 33 milijarde dolara od privatnih ulagača. Tvrtka je privukla više od 18 milijuna korisnika i pola milijuna poslovnih računa u 35 zemalja, stoji na njihovim službenim stranicama.

Forbes Storonskog procjenjuje na 7.1 milijardu dolara.

D.M. /Foto: LinkedIN


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Saharski pijesak stigao do Hrvatske, vidi se iz svemira

Kako je bilo  najavljeno i u naše krajeve stigao je Saharski pijesak. Prema prognozi danas…

32 minute prije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

1 sat prije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

12 sati prije