Kategorije Premium sadržaj

Osuđen muškarac koji se derao da je Tuđman zločinac

Širi dalje

Zoran Erceg osuđen je na 15 dana zatvora uvjetno na 12 mjeseci jer je vikao da je Franjo Tuđman zločinac. To znači da u idućih godinu dana ne smije ponoviti djelo jer će onda ići 15 dana u zatvor.



Erceg je osuđen na Prekršajnom sudu u Zagrebu.Teretilo ga se za narušavanje javnog reda i mira na osobito drzak način.  Osim te kazne Erceg je dobio godinu dana zabrane približavanja spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku u Zagrebu.

„Sudac mi je dodijelio veću kaznu nego što je policija tražila. Tražili su 10 dana, dobio sam 15”, rekao je Erceg za N1 i dodao kako sudac uopće nije pročitao obrazloženje takve presude već je samo kazao da će obrazloženje poslati poštom.

Sudac je odbio zahtjev Ercegove odvjetnice koja se usprotivila takvoj odluci i tražila od suca da pročita obrazloženje presude.

Zoran Erceg,  prijatelj i ratni snimatelj ratnog zločinca Ratka Mladića, na otvaranju spomenika pojavio se u žutom prsluku po uzoru na francuske prosvjednike. Brzo je reagiralo osguranje i policija pa su ga priveli.

Dok je pored njega prolazio premijer Andrej Plenković Erceg je uzviknuo: „Plenkoviću, kako te nije sram dizati spomenik ovome zločincu? Sram vas bilo! Upropastio je Hrvatsku, predao je Bosansku Posavinu. Njemu dižete spomenik! Tuđman je ratni zločinac“.

U gužvi je Erceg dobio udarac šakom u glavu, a dobro je da ga je policija odvela. Okupljeni su bili ogorčeni njegovim izjavama pa mu je prijetilo da dobije ozbiljnije batine.

Nakon napada završio je u zagrebačkom KBC-u Rebro. Policija  je prijavila Ercega zbog remećenja javnog reda i mira na osobito drzak način.

M.M. /Foto:screenshot

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi zoran erceg

Najnovije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

57 minuta prije

Tužna vijest za trenera Dinama uoči utakmice sezone

Umjesto da se u miru priprema za nedjeljni derbi s Rijekom, Dinamov trener Sergej Jakirović…

1 sat prije

Obljetnica okrutnog ubojstva 9 djece u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu

U 8:41 sati u Beogradu su odjeknule sirene, ekrani svih televizijskih kanala u Srbiji zatamnjeni su jednominutnom…

2 sata prije